Σε απόγνωση ταξιδιώτες που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Κάρπαθο λόγω βλάβης πλοίου

Η ακύρωση δυο δρομολογίων του πλοίου «Πρέβελης», σήμερα και αύριο, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε ταξιδιώτες από τη Ρόδο και την Κρήτη που βρίσκονται στο νησί της Καρπάθου όπως και στη μεταφορά τροφίμων.
Τα δυο δρομολόγια του πλοίου σήμερα, Παρασκευή, από Πειραιά προς Μήλο – Σαντορίνη – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο και την Κυριακή 09/05/2021 από Ρόδο προς Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Σαντορίνη – Μήλο – Πειραιά, παραμένουν ανεκτέλεστα λόγω βλάβης όπως ανακοίνωση η εταιρεία που το εκπροσωπεί. Αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες που είχαν πάει από Ρόδο και Κρήτη στην Κάρπαθο για τις γιορτές του Πάσχα να αποκλειστούν στο νησί και να είναι σε απόγνωση. Εκτός από τον αποκλεισμό και το κόστος επιστροφής τους στους τόπους διαμονής με άλλο μέσο είναι δυσβάστακτο.

Όπως μας είπαν για να μεταβεί κάποιος από τη Ρόδο στην Κάρπαθο αεροπορικώς πληρώνει 40 ευρώ, ενώ αν βρίσκεσαι στο Διαφάνι μόνο για να κατέβει στα Πηγάδια για να πάρει το αεροπλάνο, πληρώνει δυόμιση φορές το αεροπορικό εισιτήριο. Αν έχει έρθει από την Κρήτη, εδώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Πρέπει να μεταβεί αεροπορικώς στη Ρόδο, από Ρόδο στην Αθήνα και από εκεί είτε να φύγει για Κρήτη αεροπορικώς είτε να κατέβει στον Πειραιά για να πάρει καράβι. Καταστάσεις ολίγον τριτοκοσμικές.
Σε απόγνωση ταξιδιώτες που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Κάρπαθο λόγω βλάβης πλοίουΤο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον νησιώτη υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη, θα μπορούσε να δώσει κάποια λύση, όπως έδωσε μετά από παρέμβαση του Δωδεκανήσιου βουλευτή, Γιάννη Παππά, στη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς Κάρπαθο. Ο κ. Παππάς μετά από αντιδράσεις επιχειρηματιών του νησιού, επικοινώνησε με το υπουργείο και τη μεταφορά των αγαθών από και προς την Κάρπαθο θα αναλάβει από την Κυριακή, το πλοίο Cargo Blue Carrier της Blue Star.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος