Σάρωσαν τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου στην απονομή των Χρυσών Σκούφων

Πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το Νότιο Αιγαίο, στη λαμπερή τελετή απονομής των 27ων Χρυσών Σκούφων.
21 εστιατόρια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, απέσπασαν διακρίσεις και αναδείχθηκαν νικητές των επιδραστικότερων γαστρονομικών βραβείων της Ελλάδας, αριθμός που ισοδυναμεί σχεδόν με το ένα τρίτο των 67 συνολικά βραβευθέντων εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα.
Ειδικότερα, 9 συνολικά εστιατόρια από το Νότιο Αιγαίο τιμήθηκαν με Χρυσό Σκούφο, στο σύνολο των 28 βραβευμένων, ενώ 12 ακόμη απέσπασαν την τιμητική διάκριση Top Notch, από τα 39 που βραβεύτηκαν σε όλη τη χώρα.
Η κατηγορία Top Notch καθιερώνεται από φέτος, ως ένα νέο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, για τα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών.
Σημειώνεται ότι φέτος, υποψήφια για Χρυσό Σκούφο ήταν 41 εστιατόρια από το Νότιο Αιγαίο, σε σύνολο 103 από όλη την Ελλάδα.
«Τόσο ο αριθμός των υποψηφίων εστιατορίων του Νοτίου Αιγαίου, όσο και των βραβείων που απέσπασαν, δείχνουν ότι κάτι κάνουν καλά αυτοί οι νησιώτες! Εμείς, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για πολλά χρόνια, δουλεύουμε πολύ μεθοδικά, πολύ επαγγελματικά και με μεγάλη αφοσίωση πάνω στη γαστρονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος