Σ. Τυρινόπουλος: Το online σύστημα καθυστερεί την έκδοση 7ημερης βίζας στους Τούρκους πολίτες

Σε αναμονή βρίσκεται ο εμπορικός και ναυτιλιακός κόσμος, για τον χρόνο έναρξης υλοποίησης της 7ημερης βίζας στους Τούρκους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν Σάμο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Σύμη και Καστελόριζο, κάνοντας ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

“Μας έλεγαν, ότι τον Φλεβάρη θα ξεκινούσε το μέτρο, τώρα μιλούν για τα μέσα του Μάρτη, περιμένουμε…”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο ναυτιλιακός πράκτορας και μέλος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου και Εντεταλμένος Ναυτικών πρακτόρων και θαλασσίου Τουρισμού, Σπύρος Τυρινόπουλος, εκτιμώντας ότι για τη καθυστέρηση ευθύνεται το online σύστημα.

“Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε αργεί το σύστημα που θα «μπαίνει» ο Τούρκος πολίτης, να κάνει δηλαδή την αίτησή του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Εξωτερικών, ν’ ανεβάζει τα πιστοποιητικά που ζητούνται (Φωτοτυπία ταυτότητας, διαβατηρίου, κράτηση σε Ξενοδοχείο, πλοίο παρουσίαση τραπεζικού λογαριασμού), προκειμένου να πάρει την προέγκριση για να έρθει στα λιμάνια μας και να πάρει τη Βίζα”.

“Προϋπόθεση για να πάρεις τη Βίζα”, εξήγησε ο κ Τυρινόπουλος “είναι να μένεις στο νησί που επιλέγεις να επισκεφθείς, να κάνεις κράτηση πληρωμένη Ξενοδοχείου και για τις επτά μέρες. Τώρα, αν κάποιος πληρώσει Ξενοδοχείο στα συγκεκριμένα νησιά και πάει και δυο μέρες Σαντορίνη ή Αθήνα δεν είναι τόσο τραγικό, ούτε μπορεί να διασφαλίσει κανείς να μη συμβεί”, υπογράμμισε απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν, ότι είναι δύσκολη η υλοποίηση της συμφωνίας γι’ αυτόν τον λόγο.

Ο επί χρόνια δραστηριοποιούμενος στον θαλάσσιο τουρισμό πράκτορας μίλησε για μεγάλες προσδοκίες που το μέτρο αυτό της διευκόλυνσης Τούρκων επισκεπτών καλλιεργεί στις τοπικές κοινωνίες. Ήδη, όπως είπε, “εταιρείεςμισθώνουν πλοία προσθέτοντας δρομολόγια για Λέρο Κάλυμνο, ενώ ανοίγουν πολλά καταστήματα εστίασης, περιμένοντας τους Τούρκους τουρίστες”.

Αγωνία για τις εργασίες στη Ζώνη Σένγκεν στην Κω

Την ανησυχία και αγωνία του για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών που πρέπει να γίνουν στον χώρο της Σένγκεν στο λιμάνι της Κω ώστε να μην επαναληφθούν τα συμβάντα του 2023, με τις ατελείωτες ουρές αναμονής και τα λιποθυμικά επεισόδια, εξέφρασε ο Σπύρος Τυρινόπουλος.

“Δεν γνωρίζουμε μέχρι αυτή την ώρα, ποια έργα θα γίνουν άμεσα από όσα έχει προγραμματίσει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου. Μέσα Απριλίου ξεκινά η τουριστική περίοδος και ακόμα τα κιόσκια δεν έχουν τοποθετηθεί εκεί που πρέπει. Ειπώθηκε, ότι θα κλείσει το λιμάνι για να γίνουν τα έργα. Αυτό όμως, δεν μπορεί να γίνει σε μια Πύλη εισόδου για την Ε.Ε.” τόνισε.

Παράλληλα, εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για την άρνηση της διοίκησης του ΔΛΤ να συναντηθεί με τέσσερις φορείς (Ένωση Ξενοδόχων, Σύλλογο Εστίασης ,Εμπορικό Σύλλογο και Ένωση Ναυτιλιακών πρακτόρων) και να ακούσει τις προτάσεις τους, που έχουν κατατεθεί από τον προηγούμενο Μάρτιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος