Σ. Καμπουράκης: Θα αντικατασταθούν τα δέντρα στη πόλη της Κω που απομακρύνονται λόγω επικινδυνότητας

Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν απομακρυνθεί ,από εξειδικευμένο συνεργείο και αντικατασταθεί τα μεγάλα δέντρα, κυρίως κουκουναριές, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κω προκειμένου να προληφθεί πτώση τους με ενδεχόμενες δυσάρεστες συνέπειες.

“Έχουμε ήδη καταγράψει σαν υπηρεσία πρασίνου εκείνα τα δέντρα, περισσότερα από δεκατρία, που θέλουν επιλεκτική κλάδευση η άμεση απομάκρυνση λόγω εγκατάλειψης και κακοποίησης του ριζικού τους συστήματος, εδώ και δεκαετίες”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κω Σταμάτης Καμπουράκης.

Ο κ Καμπουράκης αναφέρθηκε στις δεντροστοιχίες “τοπόσημο” σε πολλούς δρόμους όπως  Αρτεμισίας, Επιχάρμου, Ε. Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντας τις πνεύμονα για τον τόπο και τη πόλη, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η φροντίδα των οποίων όμως  και η σωστή διαχείριση τους είχε εγκαταλειφθεί.

“Αυτή την εποχή”, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος “όλη η υπηρεσία πρασίνου είναι έξω αν και υποστελεχωμένη -γιατί δεν γίνεται μετρημένοι υπάλληλοι να έχουν στην ευθύνη τους  μεγάλες περιοχές με αστικό πράσινο- προκειμένου να προλάβουμε και να προχωρήσουμε σε φυτεύσεις”.

Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι σε πολλά σημεία και περιοχές του νησιού εκτός πόλης απαιτείται αντικατάσταση δέντρων.

“Επιδίωξή μας είναι η διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού για να μην έχουμε εργολάβους και να κάνουμε έγκαιρη και σωστή διαχείριση και παράλληλα φυτεύσεις χαμηλότερων δέντρων, οπωροφόρων φυλλοβόλων για να διατηρήσουμε και τα δέντρα στο φυσικό τους περιβάλλον και να προστατεύσουμε τον άνθρωπο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Καμπουράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος