Ρόδος: Υπεγράφη η σύμβαση για το Εθνικό Θέατρο

Μέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, όπως προβλέπει η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα στην Περιφέρεια, μεταξύ του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «P. &C. DEVELOPMENTS.A.», Κωνσταντίνου Παναγιωτόπουλου.

Η  σύμβαση έχει ύψος 17.191.422,74 € και αφορά τα κτιριακά. Όπως έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο Πολιτισμού, όταν οι εργασίες φθάσουν περίπου στη μέση, θα γίνει ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό, ώστε να εγκατασταθούν στο κτίριο τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και να παραδοθεί ολοκληρωμένο προς χρήση στο κοινό.

Την ικανοποίηση τους γιατί μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης ένα μεγάλο έργο που καρκινοβατούσε επί σειρά ετών, εξέφρασαν κατά τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Ρόδου, όπως επίσης η βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων Στέφανος Δράκος που ήταν παρόντες.

Ρόδος: Υπεγράφη η σύμβαση για το Εθνικό Θέατρο

“Είμαστε αυτοί που έχουν μιλήσει για το Εθνικό Θέατρο λιγότερο από όλους. Χορτάσαμε από λόγια και οράματα, όπως χορτάσαμε και από εργοτάξια φαντάσματα και ερείπια σε όλο το νησί. Για μένα προσωπικά, η σημερινή μέρα είναι πολύ μεγάλη, είναι μια πολιτική στιγμή ορόσημο, διότι με τη σημερινή υπογραφή, κλείνουμε την μεταπολιτευτική ατζέντα δεκαετιών  μιζέριας και  κακομοιριάς. Στα δικά μας χέρια, τα πράγματα φτιάχνουν, δεν ρημάζουν. Και στα δικά μας χέρια έχουν φτιάξει πάρα πολλά πράγματα σε αυτόν τον υπέροχο τόπο”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε εξαιρετικά συγκινημένος και  πρόσθεσε ότι αδημονεί για την ημέρα που το Εθνικό Θέατρο θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό, στην πρώτη παράσταση «που θα ανέβει σε περιβάλλον ελληνικής δημοκρατίας». Σημείωσε ότι το Εθνικό Θέατρο «θα γίνει εφάμιλλο αν όχι ανώτερο από αυτό που αρχικά ήταν», ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην συνεργασία Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: «Η ισχύς εν τη ενώσει. Μαζί μπορούμε να πάμε μακριά. Τόσο ο Δήμος Ρόδου όσο και η Περιφέρεια, διαθέτουν εξαιρετικά στελέχη. Η ηγεσία έλειπε για να τα αξιοποιήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και ο δήμαρχος ευχαρίστησαν όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην αίσια αυτή εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, υποσχέθηκε ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φέρουμε εις πέρας αυτό το τόσο σημαντικό έργο».

Ρόδος: Υπεγράφη η σύμβαση για το Εθνικό Θέατρο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος