Ρόδος: Ξύπνησαν άσχημες μνήμες από την πυρκαγιά του 1972

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στην πλατεία Χαρίτου, τελετή στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το 1972 στο εστιατόριο «Όσκαρ».

Στην τελετή παραβρεθήκαν συγγενείς των θυμάτων, εκπρόσωποι από τις πρεσβείες Ιρλανδίας, Σουηδίας και Δανίας από τις οποίες προερχόταν τα 33 θύματα της πυρκαγιάς όπως και ο δήμαρχος της Ιρλανδικής πόλης Limerick.

Μετά τις ομιλίες, διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων και οι δύο δήμαρχοι έκαναν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας που θα θυμίζει πάντα την τραγωδία που έζησε η Ρόδος το 1972 όπου χάθηκαν συνολικά 40 άνθρωποι.

Στην εκδήλωση από ελληνικής πλευρά παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης, ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ Μιχάλης Κόκκινος, ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Νίκος Θεοδωρίδης και εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών αρχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος