Ρόδος: Ξεκίνησε το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Με θέμα: “Περιφερειακή διακυβέρνηση-Χτίζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας”, ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στη Ρόδο, το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Το συνέδριο άνοιξε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος αναφέρθηκε σε προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, όπως η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση και ακολούθησε ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης.
Εκ μέρους της κυβέρνησης απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για τις Περιφέρειες και στις προσλήψεις που θα προχωρήσουν το 2023, για να τον διαδεχθεί στο βήμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.
Ρόδος: Ξεκίνησε το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου (διαδικτυακά), ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρης Μαραβέλιας, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ενώ η κεντρική εισήγηση έγινε από τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Η πρώτη συνεδρία έκλεισε με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, να αναφέρεται στα βήματα εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, στο νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, στον μηχανισμό κατανομής αρμοδιοτήτων και στο σύνολο των μέτρων και αποφάσεων που έχει υλοποιήσει ή σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης Β΄ βαθμού.
Το απόγευμα συζητείται η πρώτη θεματική ενότητα: «Η μετάβαση των Περιφερειών στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση» και αύριο Παρασκευή, θα συζητηθούν οι ενότητες: «Οι Περιφέρειες δίπλα στους Πολίτες – Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη» και «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Χρηματοδοτικά εργαλεία». Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται το απόγευμα της Παρασκευής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος