Ρόδος: Ξεκινά η μεταφορά του Κτηματολογίου σε νέο κτίριο

Μετά την απόφαση να παραχωρηθεί τμήμα του παλιού νοσοκομείου Ρόδου στο Κτηματολόγιο για τη στέγαση του, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη μεταφορά του μετά από ένα χρόνο που είχε σταματήσει να λειτουργεί λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.
“1550 κιβώτια έχουν συσκευαστεί με τόμους και εκκρεμείς πράξεις μέχρι σήμερα από το προσωπικό του Κτηματολογίου Ρόδου και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η μεταφορά τους στο νέο κτίριο”, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλης Περίδης.

Όπως ανέφερε η “επιχείρηση” μεταφοράς του υλικού του Κτηματολογίου έχει ανατεθεί στο προσωπικό της Υπηρεσίας του καθώς και στο δήμο Ρόδου ενώ δεν έχει καμιά εμπλοκή πλέον το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
“Η μεταφορά θα μπορούσε να είχε γίνει από τον Σεπτέμβριο. Ακόμη και τώρα το Κτηματολόγιο θα μπορούσε να αρχίσει ξανά τη λειτουργία του μέσα σε δέκα ημέρες, αρκεί να επισπευσθούν οι εργασίες μεταφοράς”, υποστήριξε ο κ. Περίδης. Οι εργασίες που θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά του θα είναι είναι η έρευνα για αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος