Ρόδος: Συνεργασία TUI – Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Παρουσιάστηκε σήμερα στη Ρόδο, η συνεργασία μεταξύ του ομίλου TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη σύσταση του Co-Lab Project που στοχεύει να αναδείξει τη Ρόδο ως τον πρώτο βιώσιμο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας που πραγματοποίησε επίσκεψη-αστραπή στη Ρόδο για να παραστεί στην παρουσίαση, ευχαρίστησε την TUI και εξέφρασε τη στήριξη της Κυβέρνησης στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής, όπως η διαχείριση υδάτινων πόρων, η διαχείριση αποβλήτων, το κυκλοφοριακό κ.α..
Όπως επισήμανε, στόχος όλων είναι να γίνει η Ρόδος υπόδειγμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού που θα αντιγράψει όλος ο κόσμος, καθώς η βιωσιμότητα του προορισμού θα αποτελεί νούμερο ένα τάση για τον ταξιδιώτη για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι το νησί θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί φέτος τους επισκέπτες του νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και όλοι – Περιφέρεια, Δήμος, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης – προετοιμάζονται για αυτό τον σκοπό. «Το χειμώνα χτίζονται οι πρωταθλητές του καλοκαιριού», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. «Δεν χρειάζεται ένας μεγάλος tour operator, όπως η TUI, για να γεμίσει η Ρόδος τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Θέλουμε να σχεδιάσουμε μαζί τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και μετά Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο», τόνισε ο κ. Κικίλιας, ενώ απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο του TUI Group Friedrich Joussen είπε ότι «αναμένουμε από εσάς καλές τιμές και καλές προσφορές προς τους ξενοδόχους μας».
Ρόδος: Συνεργασία TUI – Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Για την τεράστια σημασία του εγχειρήματος, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της TUI προς την περιοχή, μίλησε ο οικοδεσπότης, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ανοίγουμε το δρόμο, για να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά αειφόρων τουριστικών προορισμών. Ενώνουμε δυνάμεις με τους πρωτοπόρους του κλάδου και βάζουμε τη Ρόδο στο επίκεντρο του παγκόσμιου Βιώσιμου Τουρισμού».
Επίσης ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης ανέφερε ότι “Κάνουμε το μεγάλο βήμα σε μια συναρπαστική διαδρομή που οδηγεί σε ένα ρεαλιστικό όραμα, στο οποίο είναι αταλάντευτα προσηλωμένη η σημερινή Δημοτική Αρχή.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος