Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι και ένας Έλληνας για μεταφορά μεταναστών

Δύο Τούρκους υπηκόους και έναν Έλληνα συνέλαβαν χθες άνδρες του Λιμεναρχείου Ρόδου, με τη συνδρομή αστυνομικών, μετά την προσάραξη στην παραλία των Φανών σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε για την προσάραξη ταχύπλοου σκάφους στις Φάνες.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος και δυο οχήματα, που εντόπισαν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν οι 2 διακινητές, Τούρκοι υπήκοοι, ηλικίας 20 και 23 ετών. Στη συνέχεια, μετά από έρευνες των στελεχών του Λιμενικού με την συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, εντοπίστηκαν 4 αλλοδαποί.
Επιπρόσθετα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό 66χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει και να αποβιβάζει σε πολεοδομικό συγκρότημα της Ρόδου ακόμη 5 αλλοδαπούς.
Όλοι συνελήφθησαν, ενώ οι επιβάτες του σκάφους στο σύνολο τους αναγνώρισαν τον 20χρονο και τον 23χρονο ως διακινητές και οι 5 εξ’ αυτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την παραλία στην πόλη της Ρόδου, αναγνώρισαν τον 66χρονο ως τον οδηγό του οχήματος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε.
Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι και ένας Έλληνας για μεταφορά μεταναστών
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος, το Ι.Χ.Ε. όχημα, 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 1.320€.
Όπως ανακοινώθηκε «Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες».
Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι και ένας Έλληνας για μεταφορά μεταναστών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος