Ρόδος: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Οικοδομικών Αποβλήτων

Εμμένουν οι κάτοικοι της Δ.Ε. Καλλιθέας στην αντίθεσή τους για τη μονάδα επεξεργασίας οικοδομικών αποβλήτων που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στην περιοχή τους. Το τοπικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την Παρασκευή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία εγκατάστασης της συγκεκριμένης μονάδας.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης, που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, κάλεσε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να χωροθετήσει στην περιοχή Λούκα όπου υπάρχει οριοθετημένη βιομηχανική περιοχή. “Διαφορετικά” -σημείωσε- “θα καταστραφεί μια μοναδική περιοχή με τους ελαιώνες της περιοχή. Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε”, πρόσθεσε.

“Στον χορό” των αντιδράσεων συμμετέχει και το γειτονικό χωριό Αφάντου, αφού ο πρόεδρος της Κοινότητας με δημόσια τοποθέτησή του εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου Γιώργος Μπακίρης κάλεσε τους αιρετούς να πάρουν θέση για το θέμα για το οποίο «πρέπει να έχουμε λόγο αφού ενημερωθούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, και αφού η κατασκευή της μονάδας θα γίνει σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό Αφάντου σε μια περιοχή που έχει χωροθετηθεί ως ιδιαίτερου φυσικού κάλους. «Δεν είμαστε αντίθετοι στο έργο αλλά όχι στον συγκεκριμένο χώρο» ανέφερε.

Ο επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Ν.Α” Περιφερειακός Σύμβουλος Χαράλαμπος Κόκκινος δηλώνει πως στηρίζει τις δίκαιες, όπως τονίζει, διαμαρτυρίες των κατοίκων της Ψίνθου, Αφάντου και Καλλυθιών. Ήδη, προσθέτει, πως το περιβάλλον της Ρόδου είναι βεβαρυμένο και δεν “αντέχει νέες καταστροφικές δράσεις που θα μολύνουν περισσότερο τον υδροφόρο ορίζοντα και τον αέρα που αναπνέουμε!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος