Ρόδος: Συνάντηση δημοτικών συμβούλων με τον Αστυνομικό Διευθυντή για την υπόθεση εκδίωξης νεαρών από παραλία

Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι , τέσσερις της πλειοψηφίας και ένας ανεξάρτητος, επισκέφθηκαν τον Αστυνομικό Διευθυντή Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλη Καζαμία και του έθεσαν το ζήτημα με την εκδίωξη νεαρών από την κεντρική παραλία της πόλεως Ρόδου από ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τα συγκεκριμένα σημεία».

Το θέμα είχε καταγγελθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Σάββα Καραταπάνη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Θανάση Βυρίνη. Οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, Θανάσης Βυρίνης, Σάββας Καραταπάνης , Σάββας Χριστοδούλου, Σπύρος Σπυρόπουλος και  Δημήτρης Ιωσήφ, επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τον Αστυνομικό Διευθυντή Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλη Καζαμία και ζήτησαν την βοήθεια του για την τήρηση του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Ο κ. Καζαμίας, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Καραταπάνης, τους είπε ότι η ΕΛΑΣ είναι στην διάθεση των πολιτών και ότι μόλις ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, να ειδοποιείται η αστυνομία για να επιβάλλονται τα νόμιμα.

Η εκδίωξη πολιτών από παραλίες οπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά συμφέροντα είναι φαινόμενο που και πέρυσι είχε καταγγελθεί  στην Διεύθυνση Τουρισμού του δήμου Ρόδου από τουρίστες όπως είχε αποκαλύψει ο αντιδήμαρχος κ. Βυρίνης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου. Πήγαιναν με τις πετσέτες τους για να κολυμπήσουν και υπήρχε η απαίτηση για ενοικίαση ομπρέλας και ξαπλώστρας. Σε διαφορετική περίπτωση τους ζητούσαν να φύγουν από την παραλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος