Ρόδος: Στο πλευρό των πολιτών η περιφερειακή αρχή για τη Μονάδα Αποβλήτων Εκσκαφών

Την διαβεβαίωση ότι η περιφερειακή αρχή είναι κοντά στους πολίτες που αντιδρούν στην προοπτική λειτουργίας μονάδας αποβλήτων εκσκαφών καταστροφών-κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στις Καλυθιές έδωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα το μεσημέρι (12/07/2021) ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Φλεβάρης, Νίκος Νικολής και Μανώλης Λόγγος.

Παράλληλα επέκριναν με έντονο τρόπο όσους επιρρίπτουν ευθύνες στην περιφερειακή αρχή για το θέμα της ΑΕΚΚ αλλά και για τη μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος.
Κατ αρχάς ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χρ. Ευστρατίου διευκρίνισε ότι οι χαρακτηρισμοί «λαικιστές» και «θεομπαίχτες» που χρησιμοποίησε στην προηγούμενη συνέντευξη του, δεν απευθύνονταν στους κατοίκους που αντιδρούν, αλλά στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο και καταλόγισε πολιτική αλητεία στον περιφερειακό σύμβουλο Θωμά Σωτρίλλη, στον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη και στον πρώην αντιδήμαρχο Δώρο Κωνσταντίνου. Κάλεσε μάλιστα την βουλευτή της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή ώστε οι άδειες λειτουργίας τέτοιων μονάδων να υπογράφονται από τους πολιτικούς και όχι τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Λυπάμαι για την κατάντια ορισμένων ανθρώπων» είπε ο Χρ. Ευστρατίου και συμπλήρωσε ότι το νησί έχει γενικά ανάγκη από την δημιουργία ΑΕΚΚ, καθώς σε πολλές περιοχές απορρίπτονται ανεξέλεγκτα μπάζα κι άλλα υλικά.
Το μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου ότι η περιφερειακή αρχή είναι κοντά στους πολίτες που αντιδρούν και θα ακούσει τις απόψεις τους προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση μετέφερε από την πλευρά του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Φλεβάρης. «Δεν είμαστε απέναντι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο ίδιος συμμετέχει στις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή λειτουργίας της μονάδας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος