Στην τελική ευθεία για την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, εισέρχεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας (bid book) στο IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), στις 31 Ιουλίου 2016, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων.
Για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, που περιλαμβάνει όλο το πλέγμα των δράσεων και των εκδηλώσεων, μέσω των οποίων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδικεί με πολύ μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας, προηγήθηκε διαβούλευση της Εκτελεστικής Επιτροπής Διεκδίκησης με τις νησιωτικές κοινωνίες.
Μέσα σε διάστημα μικρότερο των 40 ημερών, περισσότεροι από 107 κοινωνικοί εταίροι συστρατεύτηκαν για το μεγάλο στόχο και κατέθεσαν τις ιδέες και τις προτάσεις τους σε συσκέψεις που έγιναν στα νησιά Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Τήνο, Μήλο και Άνδρο, όπου είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι φορείς του συνόλου των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο φάκελο υποψηφιότητας, εξειδικεύονται σε έξι τομείς – πεδία δράσεις, που επέλεξε η Περιφέρεια και που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη διατροφή και τη γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου: Πολιτισμός και Διατροφική Ποικιλία, Εκπαίδευση, Στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Υγεία, Βιωσιμότητα, Τεχνολογία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος