Ρόδος: Στην ίδια τάξη λόγω απουσιών μεγάλος αριθμός μαθητών (video)

Από απουσίες έμειναν πολλοί μαθητές σε σχολεία τη Ρόδου, οι οποίοι, όπως φαίνεται το Σεπτέμβριο θα πρέπει να γραφτούν στην ίδια τάξη.Πρόκειται για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι στη διάρκεια της καραντίνας υπερέβησαν τον επιτρεπόμενο αριθμό απουσιών. Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία γονέων και παιδιών που όπως ισχυρίζονται οι απουσίες έγιναν όταν, κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα webex προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Οι μαθητές  υποστηρίζουν, πως δεν φέρουν ευθύνη για το ότι η σύνδεση με την πλατφόρμα ήταν προβληματική ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναφέρουν πως δεν υπήρχε η δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου εξαιτίας  οικονομικής αδυναμίας των γονέων.

Ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιαννης Παπαδομαρκάκης,  μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις 6”, υποστήριξε πως δεν έχει δεχθεί συγκεκριμένες καταγγελίες και πως εφαρμόστηκε κατά γράμμα η εγκύκλιος του Υπουργείου  Παιδειας, ενώ ,όπως είπε, οι καθηγητές επέδειξαν επιείκεια και δικαιολόγησαν πολλές απουσίες μαθητών, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις αντικειμενικές δυσκολίες του σχολικού έτους 2020-2021.

“Δικαιολογήθηκαν όσες απουσίες έπρεπε να δικαιολογηθούν. Υπήρχαν μαθητές με περισσότερες από 400 απουσίες. Δεκάδες περιπτώσεις μαθητών είτε δεν προσκόμισαν τα έγγραφα που πιστοποιούσαν αντικειμενικά προβλήματα, είτε συνδέθηκαν ελάχιστες φορές στην πλατφόρμα” επεσήμανε ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος