Ρόδος: Νέος κύκλος σεμιναρίων από το ΚΕΚ “Γεώργιος Γεννηματάς”

Αρχίζουν αύριο, 24 Νοεμβρίου, μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΚ «Γεώργιος Γεννηματάς» www.kek-gennimatas.gr οι εγγραφές των ενδιαφερομένων για τις εκπαιδευτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για σεμινάρια ξένων γλωσσών εστιασμένα στον τουρισμό, οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, αμπελουργία, μελισσοκομία, υπολογιστές, ιστορία, λαογραφία, ψηφιδωτό, βοτσαλωτό, αγιογραφία, κεραμική, πρώτες βοήθειες και μακιγιάζ.
Ανάλογα με το αντικείμενο και τις συνθήκες, κάποια σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία και άλλα μέσω διαδικτύου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΕΚ, Βάνα Μανωλάκη, είπε ότι την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο, υλοποιήθηκαν εξ αποστάσεως 342 σεμινάρια που αντιστοιχούν σε 8.480 ώρες εκπαίδευσης. Συνολικά τα παρακολούθησαν 13.682 εκπαιδευόμενοι, από τους οποίους 10.968 ήταν από τα Δωδεκάνησα και 2.714 από τις Κυκλάδες.
“Είμαστε προσανατολισμένοι στο να ενισχύουμε τις συνεργασίες μας με τοπικούς φορείς ή να δημιουργούμε νέες. Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου, το Σπίτι της Ευρώπης και την Προξενική Αρχή της Γαλλίας έχει στόχο την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων και ημερίδων”, είπε.
«Σε συνθήκες κρίσης ξεχωρίζουν οι τόποι που έχουν σχέδιο, οργάνωση, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΕΚ την άνοιξη του 2020, εκπαίδευσε χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό, στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που επέβαλλε η πανδημία.
Στην υλοποίηση δράσεων σχετικών με τον εθελοντισμό και την πολιτική προστασία αναφέρθηκε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Ευστρατίου, ενώ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Θανάσης Βυρίνης, τόνισε τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος