Ρόδος: Νέα οδική χάραξη από το αεροδρόμιο στην πόλη ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών

Την υλοποίηση μιας πολύ μεγάλης παρέμβασης στο οδικό δίκτυο της Ρόδου ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψη του στο νησί για τα εγκαίνια της γέφυρας του ποταμού Μάκκαρη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου δρόμου που θα συνδέσει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο, λέγοντας ότι ο υφιστάμενος είναι ανεπαρκής, προβληματικός και δεν αρμόζει στο προφίλ της σύγχρονης και κοσμοπολίτικης Ρόδου.
Ο νέος δρόμος (ο οποίος συζητείται και σχεδιάζεται εδώ και περίπου 20 χρόνια) θα έχει μήκος 9 χιλιομέτρων, με 5 ανισόπεδους και 3 ισόπεδους κόμβους και με όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου, ασφαλούς οδικού δικτύου.

Το πρώτο (και μεγαλύτερο) τμήμα μήκους περίπου 7 χλμ από το αεροδρόμιο μέχρι την περιοχή Κανδυλί θα δημοπρατηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, με στόχο στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου να έχει βγει ο προσωρινός ανάδοχος.
Ρόδος: Νέα οδική χάραξη από το αεροδρόμιο στην πόλη ανακοίνωσε ο Υπουργός ΥποδομώνΟ προϋπολογισμός ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από το τομεακό πρόγραμμα μεταφορών του ΕΣΠΑ 2021-2027.
«Κι έτσι, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι βάζουμε μπρος ώστε σύντομα να γίνει πραγματικότητα ένας νέος οδικός άξονας, ο οποίος θα διευκολύνει αφάνταστα την καθημερινότητα του νησιού, θα αναβαθμίσει σοβαρά την υποδομή του ως τουριστικού προορισμού, θα αυξήσει κατακόρυφα τους δείκτες ασφαλείας της διαδρομής και τελικά θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στη Ρόδο», είπε ο κ. Καραμανλής.
Παράλληλα ανακοίνωσε τη διαπλάτυνση και την κατασκευή στηθαίου ασφαλείας στο δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο με τις ανατολικές ακτές του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος