Ρόδος: Μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών από τα ελάφια ανακοίνωσε ο Γ. Αμυράς

Σειρά μέτρων για την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών από τις ζημιές που υφίστανται από τα ελάφια, ελήφθησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Ρόδο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά στο νησί.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι τέσσερεις κυβερνητικοί βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο γενικός γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, η διευθύντρια Δασών Δωδ/σου Καίτη Μπαλατσούκα και εκπρόσωποι των αγροτών.
Ρόδος: Μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών από τα ελάφια ανακοίνωσε ο Γ. Αμυράς
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, αποφασίστηκε άμεσα να τοποθετηθούν στις δασικές περιοχές δεξαμενές στις οποίες τα ελάφια θα μπορούν να βρίσκουν τροφή και νερό, ώστε να μην αναγκάζονται να αναζητούν τροφή στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Επίσης θα τοποθετηθούν φράχτες ύψους 2.20 μ. σε περιοχές που θα υποδείξουν οι αγρότες, για να οριοθετηθεί ο χώρος που κινούνται τα ελάφια, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος θα συνεργαστεί με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε οι αγρότες να επιδοτούνται σε ποσοστό 100% για την τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης στις εκτάσεις που καλλιεργούν.
Παράλληλα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες για τον πληθυσμό του ελαφιού και την βοσκοϊκανότητα του νησιού, για να υπάρξει σχέδιο συνολικής διαχείρισης του πληθυσμού του ζώου που αποτελεί το σύμβολο της Ρόδου, αλλά και των κατσικιών που βόσκουν ανεπιτήρητα και προκαλούν επίσης ζημιές στις καλλιέργειες και τροχαία ατυχήματα. Η ολοκλήρωση αυτών των μελετών, θα ανοίξει τον δρόμο και για την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ, για την οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη μέχρι σήμερα.
«Αρκετά ικανοποιημένος» δήλωσε μετά την σύσκεψη ο εκπρόσωπος των αγροτών από τη Νότια Ρόδο Γιώργος Σαββίδης, σημειώνοντας βέβαια ότι οι αγρότες θα περιμένουν και θα παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων.
Ρόδος: Μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών από τα ελάφια ανακοίνωσε ο Γ. Αμυράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος