Ρόδος: Με αρνητικά PCR τεστ αναχωρούν σήμερα οι 189 Ολλανδοί τουρίστες

Με ένα πανό που έγραφε “Σ΄ευχαριστώ Ρόδος” και με αρνητικά PCR τεστ στις αποσκευές τους, αναχωρούν σήμερα για την Ολλανδία οι 189 τουρίστες που για μια εβδομάδα απόλαυσαν τις διακοπές τους -λόγω της πανδημίας- στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, κλεισμένοι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Οι Ολλανδοί τουρίστες ηλικίας 18 – 70 ετών πλήρωσαν 399 ευρώ για τις διακοπές αυτές all-inclusive στο ξενοδοχείο -από το οποίο δεν τους επιτράπηκε η έξοδος.

Ρόδος: Με αρνητικά PCR τεστ αναχωρούν σήμερα οι 189 Ολλανδοί τουρίστες

Φεύγουν με αρνητικά PCR τεστ

Σε προληπτική καραντίνα μπήκαν το Σάββατο οκτώ από τους Ολλανδούς τουρίστες του προγράμματος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Volkskrant, τέσσερις τουρίστες υποπτεύθηκαν το Σάββατο πως είχαν κολλήσει κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μπουν τόσο αυτοί όσο και τέσσερα άτομα που έμεναν στα ίδια δωμάτια σε καραντίνα.

Αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο από το PCR τεστ εάν ήταν θετικοί ή όχι. Μετά το δεύτερο τεστ αποδείχθηκε πως ήταν αρνητικοί, με αποτέλεσμα να επανενωθούν με τους υπόλοιπους του γκρουπ.

Σε νέα PCR τεστ υποβλήθηκαν όλοι από το πρωί και σήμερα στο ξενοδοχείο που διέμεναν, και αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν αρνητικοί στην Covid-19, επιβιβάστηκαν ανά 27 στα 7 πούλμαν που τους περίμεναν, αναχώρησαν για το αεροδρόμιο, και από εκεί με πτήση της Transavia για τη χώρα τους.

Ρόδος: Με αρνητικά PCR τεστ αναχωρούν σήμερα οι 189 Ολλανδοί τουρίστες

“Ήταν μια καλή διαφήμιση”

“Πιλοτικό πρόγραμμα” χαρακτήρισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου το εγχείρημα ο τουριστικός πράκτορας Σάββας Καμπούρης ως υπεύθυνος του πρακτορείου που έφερε τους Ολλανδούς στη Ρόδο, μέσω τουριστικού οργανισμού, αναφέροντας πως τα αποτελέσματα του προγράμματος θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Ο κ. Καμπούρης πρόσθεσε πως “και μόνο ότι ενδιαφέρθηκαν για το ταξίδι αυτό 30.000 άτομα για να πληρώσουν 399 ευρώ ήταν μια πάρα πολύ καλή διαφήμιση”, εκτιμώντας πως ανάλογο πρόγραμμα δε θα προβλέπεται για τη Ρόδο.

«Ήταν μια καλή διαφήμιση και τίποτε περισσότερο», σχολίασε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, Παναγιώτης Τοκούζης, προσθέτοντας πως «καλό ήταν ως πείραμα, φτάνει να μη γίνει κανόνας. Η οικονομία μας στηρίζεται στον τουρισμό και σε όλες του τις μορφές», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος