Ρόδος: Με 2 αναισθησιολόγους λειτουργεί το νοσοκομείο – O σχεδιασμός της ΥΠΕ

Με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία, αλλά και με προκήρυξη μόνιμων θέσεων, προγραμματίζει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια να καλύψει τις ελλείψεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Ρόδου.

Το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του Νοτίου Αιγαίου λειτουργεί με 2 αναισθησιολόγους, με αποτέλεσμα να καλύπτονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά εδώ και 3 μήνες, σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών και προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού Τμήματος, Πολύμνια Γαλανού, η οποία κάνει λόγο για διαλυτικές καταστάσεις.
«Υπάρχει ζήτημα και χρειάζεται αντιμετώπιση», δήλωσε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, λίγη ώρα πριν επισκεφθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα για να συζητήσει με την διοίκηση και τους γιατρούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στις επόμενες ημέρες αναλαμβάνει υπηρεσία ένας νέος αναισθησιολόγος και αναμένεται να επανέλθει ένας που βρίσκεται σε ειδική άδεια όταν αυτή λήξει. Επίσης σε προκήρυξη που ετοιμάζεται να βγει στη δημοσιότητα θα περιλαμβάνονται θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, όπως αναισθησιολόγος, εντατικολόγος και ψυχίατρος, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψη τους.
Ωστόσο το καλοκαίρι η έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Ρόδου θα καλυφθεί με μετακινήσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ και όχι μόνο.
«Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό και όλο το καλοκαίρι θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση με μετακινήσεις γιατρών. Όμως επιθυμία και στόχος μας είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Ροϊλός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος