Ρόδος: Η ανομβρία έπληξε την αγροτική παραγωγή

Την καταβολή αποζημιώσεων σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων που επλήγησαν από την παρατεταμένη ανομβρία, διεκδικεί η περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου.

Ο φετινός χειμώνας ήταν από τους πιο φτωχούς σε βροχοπτώσεις στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να έχει επηρεαστεί σημαντικά η παραγωγή αρκετών προϊόντων, όπως τα σιτηρά και τα όσπρια. «Η ζημιά υπερβαίνει το 30% της παραγωγής και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει το 60% και 70%» δήλωσε ο αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζανεττίδης, ο οποίος έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να συγκεντρώσουν στοιχεία για να τα προωθήσουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Ρόδος: Η ανομβρία έπληξε την αγροτική παραγωγή
Παράλληλα η Περιφέρεια περιμένει την ολοκλήρωση της μελέτης για τον πληθυσμό του ελαφιού Dama-Dama ώστε να διεκδικήσει την επιδότηση των παραγωγών για την περίφραξη των χωραφιών τους.
Ο πληθυσμός των ελαφιών που αποτελούν το σύμβολο της Ρόδου έχει αυξηθεί, ενώ ο περιορισμός του ζωτικού τους χώρου τα οδηγεί σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις για την αναζήτηση τροφής και νερού, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές στις καλλιέργειες αλλά και συχνά τροχαία ατυχήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος