Ρόδος: Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το κλείσιμο της άτυπης δομής φιλοξενίας προσφύγων

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το κλείσιμο της άτυπης δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Ρόδο που στεγάζεται στα παλιά σφαγεία.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τον υπουργό, Νότη Μηταράκη, τον βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά, και τους ειδικούς γραμματείς του υπουργείου, Μάνο Λογοθέτη και Ευάγγελο Κωνσταντίνου, αποφασίστηκε να τερματιστεί η κατάσταση που επικρατεί εκεί και που όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά “δε διαφέρει από μία κατάληψη”.

Αναφορικά με τον χρόνο εκκένωσης των Σφαγείων και τη μεταφορά των αλλοδαπών σε άλλη οργανωμένη δομή, τονίστηκε ότι πολύ σύντομα θα τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που προσβάλλει τους ίδιους τους διαμένοντες με άθλιες συνθήκες στα παλιά Σφαγεία της Ρόδου.

Την ίδια ώρα, τη διαβεβαίωση των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων ότι σύντομα ο χώρος των παλιών σφαγείων θα εκκενωθεί από τους πρόσφυγες και μετανάστες επανέλαβε ο αντιδήμαρχος, Στράτος Καρίκης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το θέμα που έθεσε εκ νέου ο επικεφαλής της παράταξης “Ρόδος Αξιών”, Δημήτρης Κρητικός.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως έχει ήδη γίνει σύσκεψη με τις Τεχνικές Υπηρεσίες για τη σφράγιση του χώρου μόλις αυτός εκκενωθεί. “Από την Εισαγγελία, αυτά τα 5 χρόνια έχουμε δει μόνο τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος του Δήμου, για ένα θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του” είπε ο Στράτος Καρίκης, απαντώντας σε σχετική αναφορά του Δημήτρη Κρητικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος