Ρόδος: Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι εκπαιδευτικοί – Ενεπλάκησαν σε διαμάχη γονέων για την επιμέλεια των παιδιών τους

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε πριν από λίγο, μετά την απολογία του στον ανακριτή και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Ασγούρου Γιώργος Γκοτζιαμάνης, που βρέθηκε  κατηγορούμενος, μαζί με μια νηπιαγωγό, για συνέργεια σε υπόθεση αρπαγής ανηλίκων από τη μητέρα τους.

Οι δύο εκπαιδευτικοί ενεπλάκησαν σε διαμάχη δύο γονέων για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους, καθώς την ώρα που ο διευθυντής ενημερωνόταν τηλεφωνικώς για την ύπαρξη απόφασης που έδινε την επιμέλεια στον πατέρα, η μητέρα παρουσιάστηκε στο σχολείο και ζήτησε από τη νηπιαγωγό να πάρει τα παιδιά της, όπως κάθε μέρα.

Ρόδος: Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι εκπαιδευτικοί – Ενεπλάκησαν σε διαμάχη γονέων για την επιμέλεια των παιδιών τους

Ακολούθως ο πατέρας κινήθηκε εναντίον των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης. Χθες οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκων σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε για να απολογηθούν το Σάββατο, διατάσσοντας την συνέχιση της κράτησης τους. Σημειώνεται ότι εναντίον της μητέρας, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Με το άκουσμα της απόφασης, ο διευθυντής του σχολείου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η νηπιαγωγός, οδηγήθηκε ξανά στα κρατητήρια της Αστυνομίας.

Η μεταχείριση των εκπαιδευτικών από τις δικαστικές αρχές της Ρόδου, προκάλεσε αμέσως έντονες αντιδράσεις. Σήμερα τα περισσότερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο ήταν κλειστά, καθώς Σύλλογος Εκπαιδευτικών και Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προκήρυξαν 3ωρες στάσεις εργασίας, ενώ στάση εργασίας έκαναν και οι καθηγητές με απόφαση της Α ΕΛΜΕ.

Από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το μεσημέρι, έξω από τα Δικαστήρια της Ρόδου, ήταν συγκεντρωμένοι σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, δεκάδες εκπαιδευτικοί και πολίτες. Επίσης παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο Θανάση Κικινή, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μπάμπης Ψαράς κ.α.

Ρόδος: Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι εκπαιδευτικοί – Ενεπλάκησαν σε διαμάχη γονέων για την επιμέλεια των παιδιών τους

Για μια «πρόχειρη και εν πολλοίς παράλογη ποινική δίωξη», έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος των εκπαιδευτικών Μανώλης Κουτσούκος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η μητέρα σε βαθμό πλημμελήματος. Επιπλέον χαρακτήρισε «υπερβολική και απαράδεκτη έναντι των εκπαιδευτικών» την απόφαση του ανακριτή για παράταση της κράτησης τους μέχρι το Σάββατο. «Έπρεπε να πάρει τα στοιχεία τους και να τους αφήσει ελεύθερους για να απολογηθούν, όποτε εκείνος έκρινε. Είχαμε δύο εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες και χρειάστηκε να παρέμβουν η Διδασκαλική Ομοσπονδία και τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης, για να τους δεχθεί τελικά σήμερα ο ανακριτής» τόνισε ο Μαν. Κουτσούκος.

Ρόδος: Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι εκπαιδευτικοί – Ενεπλάκησαν σε διαμάχη γονέων για την επιμέλεια των παιδιών τους

Τις ευχαριστίες του προς την εκπαιδευτική κοινότητα και προς τους γονείς για τη συμπαράσταση τους, εξέφρασε καταχειροκροτούμενος, αμέσως μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Γκοτζιαμάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος