Ρόδος: Δυσοίωνες προβλέψεις του δημάρχου για εμβολιασμούς και τουριστική σεζόν

Τον «κώδωνα του κινδύνου», σχετικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών και τις επιπτώσεις του στην τουριστική κίνηση, έκρουσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

«Κάποιοι ονειρεύονται, πως τα lockdown θα γίνουν με το πέρας της τουριστικής περιόδου τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Όμως, όπως οδηγούνται τα πράγματα σήμερα στο νησί μας, πάμε για lockdown τον Ιούλιο και σε μηδενική τουριστική χρονιά σε πολύ λίγες ημέρες. Σε άλλες περιοχές της χώρας μας με το ίδιο βιοποριστικό αντικείμενο, τον τουρισμό, το ποσοστό των εμβολιασμών αγγίζει το 65% του πληθυσμού» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας την αναφορά του στο συγκεκριμένο θέμα ο Αντώνης Καμπουράκης έκανε λόγο για «έλλειψη ανοσίας και ξεχείλισμα ανοησίας» και πρόσθεσε:
«Ο καθένας από εμάς στην περιοχή μας έπραξε το καθήκον του. Δημιουργήσαμε ένα αξιοπρεπές εμβολιαστικό κέντρο με άριστη υγειονομική φροντίδα, με συνθήκες σεβασμού των συμπολιτών μας και ταχύτατη εξυπηρέτηση.
Οι 700 ή έστω 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα δεν επαρκούν και πρέπει να φτάσουμε τους 3.000-4.000. Αυτή την στιγμή η ευθύνη είναι στα χέρια του κάθε συμπολίτη μας. Θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευσυνειδησία. Δεν πρέπει να στερήσουμε το ψωμί στους 40.000-45.000 Ροδίτες που προσήλθαν και εμβολιάστηκαν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος