Ρόδος: Δυσαρέσκεια Περιφερειάρχη και Δημάρχου για τη μη επαναλειτουργία του Κτηματολογίου

Σφοδρή επίθεση κατά όσων δεν προχωρούν τις αναγκαίες εργασίες για την άμεση επαναλειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου, εξαπέλυσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, και οι αντιδήμαρχοι Στράτος Καρίκης και Στέφανος Δράκος, φωτογραφίζοντας ένα σύστημα που μάχεται τη λειτουργία του.

Στόχος του περιφερειάρχη και του δημάρχου, όπως δήλωσαν, είναι η λειτουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού κτηματολογίου. «Ήμασταν πρώτοι στο κτηματολόγιο και καταντήσαμε σήμερα να είμαστε τελευταίοι», δήλωσαν.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης ανάφερε ότι αν και δεν είχε καμιά αρμοδιότητα στο ζήτημα αυτό ο δήμος, ανέλαβε την ευθύνη του και διέθεσε προσωπικό και υπηρεσίες προκειμένου να τελειώσει αυτή η ιστορία. «Παραδώσαμε ένα εξαιρετικό κτίριο, μεταφέραμε και το υλικό του κτηματολογίου και σήμερα που το επισκεφτήκαμε αντιληφθήκαμε ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Οι μόνοι που ήταν εκεί ήταν ο διευθυντής κ. Ματσάκης και ένας εργαζόμενος. Δεν έχει τοποθετηθεί ένα έγγραφο στη θέση του», ανέφερε.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ήταν δηκτικός αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει πέριξ κτηματολογίου μιλώντας για «εργαλεία» που στοχεύουν στο να πλήξουν τη Περιφέρεια και το Δήμο. «Μετά την επίσκεψη μας στο νέο κτίριο επισκεφτήκαμε και το παλιό κτίριο που στεγάζει μέχρι σήμερα το κτηματολόγιο και βρήκαμε 7 εργαζόμενους. Κανείς, πλην των εργαζομένων στο κτηματολόγιο, δεν επιτρέπεται να αγγίζουν τα έγγραφα, απαγορεύεται από το νόμο. Είναι η περιουσία, τα όνειρα των πολιτών στις κούτες που είδαμε να είναι κατάχαμα. Τώρα θα λογοδοτήσουν σε εμάς για τη διαχείριση του αρχείου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος