Ρόδος: Διαμαρτυρία των ξεναγών – Ζητούν ελέγχους για τις παράνομες ξεναγήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού, στη Ρόδο, έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης (2/4) μέλη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, ζητώντας να διενεργηθούν έλεγχοι για το φαινόμενο των παράνομων ξεναγήσεων.

Οι ξεναγοί, με επικεφαλής τον πρόεδρο τους Δημήτρη Σαλαχούρη και με την συμπαράσταση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Εγγλέζου, ζήτησαν από την εκπρόσωπο της Π.Υ.Τ. να ενημερωθούν γιατί δεν διενεργούνται έλεγχοι, με αποτέλεσμα το φαινόμενο των παράνομων ξεναγήσεων να προσλαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, την ώρα μάλιστα που αποφοιτούν από τις Σχολές, κάθε χρόνο, νέοι διπλωματούχοι ξεναγοί.

«Καταγγέλλουμε το υπουργείο Τουρισμού και εν προκειμένω την ΠΥΤ Δωδ/σου για χρόνια αδιαφορία και αθέτηση καθήκοντος» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ψήφισμα που παρέδωσαν στην υπηρεσία, τονίζοντας ότι «η δικαιολογία υποστελέχωσης της ΠΥΤ δεν είναι πλέον αποδεκτή, εφ όσον γνωρίζουμε ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ελέγχων σε ξενοδοχεία, οι υπάλληλοι της ΠΥΤ, βρίσκουν τον χρόνο να πηγαίνουν».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της ΠΥΤ επικαλέστηκε την έλλειψη προσωπικού για τη μη διενέργεια των ελέγχων και δήλωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά την προϊσταμένη της Υπηρεσίας και το υπουργείο Τουρισμού.

Ρόδος: Διαμαρτυρία των ξεναγών – Ζητούν ελέγχους για τις παράνομες ξεναγήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος