Ρόδος: Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης – Οι στόχοι της νέας διοίκησης

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου ξεκινούν στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου Ρόδου, τα χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα μεταφέρουν σε παιδιά και γονείς την μαγεία των γιορτών και της τέχνης.

Σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Ανέμη», το εικαστικό τμήμα των εργαστηρίων της «Χαραυγής» και την Φλώρα Σπύρου, υπεύθυνη παιδαγωγικών προγραμμάτων του ιδρύματος της Βουλής και του Μικρού Εθνικού Θεάτρου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου δημιούργησε μια σειρά από προγράμματα και δράσεις, που απευθύνονται σε παιδιά από την προσχολική ηλικία και τους γονείς τους, μέχρι την εφηβεία.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν τα σαββατοκύριακα 4-5, 11-12, 18 -19 Δεκεμβρίου.
Καθώς θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον covid-19, η συμμετοχή θα πρέπει να δηλωθεί εγκαίρως στο τηλέφωνο 2241130496 στην κα Χατζήπαπα.
Ρόδος: Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης – Οι στόχοι της νέας διοίκησης«Έχουμε σχεδιάσει και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα και θα αρχίσουμε πιο δυναμικά από τον Ιανουάριο, γιατί θέλουμε να φέρουμε τα σχολεία πιο κοντά στην τέχνη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του δ.σ. του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, Σέργιος Αϊβάζης.
Στόχος της νέας διοίκησης είναι να λειτουργήσει με περισσότερη εξωστρέφεια, συμμετέχοντας ή διοργανώνοντας εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις, όπως και να αξιοποιήσει τα 4 κτίρια που ανήκουν στο Μουσείο.
Ερωτηθείς σχετικά με την τύχη των συλλογών Σεμερτζίδη και Κούκου που είχαν δωρηθεί στο Μουσείο, ο Σ. Αϊβάζης απάντησε ότι η νέα διοίκηση έχει άψογη συνεργασία με την οικογένεια Σεμερτζίδη και τον ίδιο τον κ. Κούκο και χαρακτήρισε τιμή για το Μουσείο να διαθέτει τις συλλογές τους.

«Οι συλλογές αυτές μπορούν να αναδειχθούν με διάφορους σύγχρονους τρόπους και να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η σύμβαση βέβαια μιλάει για μονιμότητα στην έκθεση, αλλά μπορούμε να τις αναδείξουμε σε συνεργασία μαζί τους και με σεβασμό προς τα έργα τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος