Ρόδος: Άσχημες συνθήκες για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

Για “εργασιακό μεσαίωνα σε πολλά ξενοδοχεία” έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, που προέβλεψε ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι για τους εποχικά απασχολούμενους χειρότερος από τον προηγούμενο.

«Δυστυχώς παρ’ ότι η κίνηση αυξάνεται, σε πολλά ξενοδοχεία επικρατούν συνθήκες Μεσαίωνα» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο ΕΚΡ υπάρχουν ξενοδόχοι που πιέζουν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά του Covid 19, ενώ άλλοι προσλαμβάνουν νέους για να μειώσουν το κόστος και απασχολούν τους παλιούς για 4 ή 5 ώρες.

Επίσης άλλοι απασχολούν εργαζόμενους σε διάφορα αντικείμενα που δεν είναι της ειδικότητάς τους, παρατηρείται δλδ το φαινόμενο π.χ. σερβιτόροι να κάνουν παράλληλα και λάντζα ή να βοηθούν τις καμαριέρες.

«Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πιο δύσκολος» είπε ο πρόεδρος του ΕΚΡ και ανέφερε ότι μαζί με τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και την ΓΣΕΕ έχουν ήδη ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία να διατηρηθεί ο αριθμός των 50 ενσήμων ως προϋπόθεση για το επίδομα ανεργίας. Επίσης ζητούν να σταματήσει ο διαχωρισμός των εποχικά εργαζομένων σε αυτούς που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης και σε αυτούς που δεν έχουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος