Ρόδος: Άσχημες συνθήκες για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

Για “εργασιακό μεσαίωνα σε πολλά ξενοδοχεία” έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, που προέβλεψε ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι για τους εποχικά απασχολούμενους χειρότερος από τον προηγούμενο.

«Δυστυχώς παρ’ ότι η κίνηση αυξάνεται, σε πολλά ξενοδοχεία επικρατούν συνθήκες Μεσαίωνα» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο ΕΚΡ υπάρχουν ξενοδόχοι που πιέζουν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά του Covid 19, ενώ άλλοι προσλαμβάνουν νέους για να μειώσουν το κόστος και απασχολούν τους παλιούς για 4 ή 5 ώρες.

Επίσης άλλοι απασχολούν εργαζόμενους σε διάφορα αντικείμενα που δεν είναι της ειδικότητάς τους, παρατηρείται δλδ το φαινόμενο π.χ. σερβιτόροι να κάνουν παράλληλα και λάντζα ή να βοηθούν τις καμαριέρες.

«Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πιο δύσκολος» είπε ο πρόεδρος του ΕΚΡ και ανέφερε ότι μαζί με τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και την ΓΣΕΕ έχουν ήδη ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία να διατηρηθεί ο αριθμός των 50 ενσήμων ως προϋπόθεση για το επίδομα ανεργίας. Επίσης ζητούν να σταματήσει ο διαχωρισμός των εποχικά εργαζομένων σε αυτούς που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης και σε αυτούς που δεν έχουν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ