Ρόδος: Αντιδράσεις για τα χειρουργεία σε ιδιωτική κλινική

Έντονες αντιδράσεις, έχει προκαλέσει έγγραφο της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων για μεταφορά χειρουργικών επεμβάσεων από το Νοσοκομείο Ρόδου σε Ιδιωτική Κλινική.

Ξεκάθαρη θέση κατά της απόφασης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, παίρνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας.

«Η λύση για την αποσυμφόρηση δεν είναι η μεταφορά των χειρουργείων σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Η λύση είναι τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής διαχώρισε τη θέση του και από την απόφαση του υπουργείου Υγείας για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία από ασθενείς. Όπως υποστήριξε, «Γιατροί και νοσηλευτές, τονίζει, θα πρέπει να αμείβονται μέσω του ΕΟΠΥΥ και μέσω των δημόσιων και ιδιωτικών ασφαλιστικών οργανισμών».

Ν. Σαντορινιός: «Η κυβέρνηση μεθοδευμένα οδηγεί τις δημόσιες δομές υγείας σε οριστική διάλυση»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το έγγραφο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων που επιτρέπει τη μεταφορά χειρουργείων στον ιδιωτικό τομέα, εξαπολύει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Χαρακτηρίζει τραγική την κυβερνητική πολιτική και καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση μεθοδευμένα υποβαθμίζει τις δημόσιες δομές υγείας μέχρι την οριστική διάλυσή τους».
«Όποιος πληρώνει, έχει τη δυνατότητα να χειρουργείται. Αυτή είναι η ουσία πίσω από το έγγραφο της 2ης ΥΠΕ» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη και προκλητική η απόφαση της 2ης ΥΠΕ»

Να σταματήσει “να παίζει «κορώνα-γράμματα» τη ζωή των ασθενών για τα κέρδη ιδιωτών”, καλεί την κυβέρνηση η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Χαρακτηρίζει την απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας απαράδεκτη και προκλητική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος