Ρόδος: Ανακυκλώνοντας πλαστικά αγοράζουν και προσφέρουν αναπηρικά αμαξίδια

Πέντε χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος ο σύλλογος «Προσφέρω Αγάπη Μοιράζω Ελπίδα και Ανθρωπιά» (ΠΑΜΕΑ) που προσφέρει αναπηρικά αμαξίδια σε ανθρώπους με ανάγκες σε όλα τα Δωδεκάνησα, με την βοήθεια της ανακύκλωσης.

Ο σύλλογος συγκεντρώνει καπάκια πλαστικών μπουκαλιών από πολίτες τα οποία στη συνέχεια στέλνει στην Αθήνα για ανακύκλωση συγκεντρώνοντας έτσι τα χρήματα που χρειάζονται για την αγορά των αναπηρικών αμαξίδιων και όχι μόνο καθώς τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει προσφέρει και πατερίτσες, κρεβάτια κ.α.

«Δυστυχώς είναι πολύ οι άνθρωποι που ζητούν τη βοήθειά μας απ’ όλα τα Δωδεκάνησα, χαίρομαι όμως που μπορούν να απευθύνονται σε εμάς. Τα χαμόγελά και η ευγνωμοσύνη τους είναι η ανταμοιβή μας» δηλώνει στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η πρόεδρος του συλλόγου «ΠΑΜΕΑ» κα. Έλενα Κουνάκη ευχαριστώντας όλους όσοι συλλέγουν καπάκια και βοηθούν στον σκοπό του συλλόγου.

«Η αγάπη του κόσμου είναι τόσο μεγάλη και αυτό δίνει δύναμη σε όλους τους εθελοντές να συνεχίζουμε τη δράση μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Κουνάκη.

Ρόδος: Ανακυκλώνοντας πλαστικά αγοράζουν και προσφέρουν αναπηρικά αμαξίδια

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους σε δύο σημεία της Ρόδου και συγκεκριμένα έξω από τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου και στην πλατεία Ακαδημίας στο κέντρο της πόλης όπου οι πολίτες μπορούν να αφήνουν τα πλαστικά καπάκια που συλλέγουν ενώ για όσους δεν κατοικούν στη Ρόδο και θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο «ΠΑΜΕΑ» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φωτογραφίες: Σύλλογος «ΠΑΜΕΑ»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος