“Βράζει” η Νότια Ρόδος για τις προσλήψεις της ΔΕΗ

Αποφασισμένοι να κινητοποιηθούν με κάθε τρόπο προκειμένου να υποχρεωθεί η διοίκηση της ΔΕΗ να τηρήσει τα υπεσχημένα και να περιλάβει το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου, εμφανίστηκαν όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η διοίκηση του ΕΚΡ έλαβαν μέρος οι αντιπεριφερειάρχες, Φιλήμονας Ζανεττίδης και Κάλλιστος Διακογεωργίου, οι αντιδήμαρχοι, Τηλέμαχος και Γιάννης Καμπούρης, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Σορωνής, Μανώλης Μπονιάτης και Κατταβιάς, Νίκος Ζανεττάκης, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, Ηλίας Μπούκλας και Γιάννης Χαροκόπος και η δικηγόρος, Μεταξία Ψουρόγιαννη.
Αποφασίστηκε να κληθούν σε συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, και οι βουλευτές του νομού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα των κριτηρίων με τα οποία θα γίνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου. Ζητείται συγκεκριμένα από τη διοίκηση της ΔΕΗ να τηρήσει τη συμφωνία που είχε γίνει για την κατασκευή του εργοστασίου, που προέβλεπε να δίνεται προτεραιότητα στις προσλήψεις των κατοίκων της περιοχής.
«Δεν θα επιτρέψουμε να αδικηθούν οι κάτοικοι», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Εγγλέζος, εξηγώντας ότι η ΔΕΗ προσλαμβάνει συμβασιούχους ορισμένου χρόνου με το κριτήριο της εντοπιότητας, αλλά όταν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό προβλέπει μόνο μοριοδότηση.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι βουλευτές δεν θέλουν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της σύμβασης ορισμένου χρόνου και της μόνιμης πρόσληψης», και ότι πρέπει να κληθούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
«Η τοπική κοινωνία βράζει», είπε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κατταβιάς, Νίκος Ζανεττάκης, προειδοποιώντας ότι αν τελικά η ΔΕΗ αγνοήσει το ντόπιο δυναμικό στις προσλήψεις, θα υπάρξει επανεξέταση της στάσης απέναντι στο νέο εργοστάσιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος