“Το κράτος θα διορθώσει τα λάθη στους δασικούς χάρτες” δήλωσε από τη Ρόδο ο Γ. Αμυράς

Λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών θα δώσει μέσα στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, που πραγματοποιεί επίσκεψη στα Δωδεκάνησα.

“Το κράτος θα διορθώσει τα λάθη στους δασικούς χάρτες” δήλωσε από τη Ρόδο ο Γ. Αμυράς«Θα δοθούν λύσεις για τα θέματα που σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τα χορτολιβαδικά και τους ασπαλάθους, θα δούμε επίσης τι γίνεται με τα εκχερσωμένα και τους δασωμένους αγρούς», είπε ο υφυπουργός και συνέστησε στους πολίτες που θίγονται να μην προχωρήσουν σε αυτή τη φάση στην υποβολή αντιρρήσεων. «Με την κυβέρνηση αυτή, το δόγμα αλλάζει: το Κράτος οριζόντια θα διορθώσει τα σφάλματα που μας κληροδότησαν, δεν θα τρέχει ο πολίτης να βρει το δίκιο του», δήλωσε.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση μας κληροδότησε πολλά τραύματα και οι δασικοί χάρτες ήταν ένα από αυτά, μεγαλύτερο και από τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ», παρατήρησε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, συνοδευόμενος και από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κωνσταντίνο Αραβώση, επισκέφθηκαν την Παρασκευή την Κάρπαθο και το πρωί του Σαββάτου έφθασαν στη Ρόδο, όπου έχουν σειρά συναντήσεων για θέματα του υπουργείου. Αύριο Κυριακή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθούν τη Χάλκη και τη Σύμη.

Ρεπορτάζ: Μαριέττα Γαβριλιώτη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος