“Γνωρίστε την Άν_να”: Εκπαιδευτικό παχνίδι για την έμφυλη βία από τη “Δίοδο” και τη ΧΕΝ Ρόδου

Επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι προκειμένου να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σε θέματα στερεότυπων και μορφών έμφυλης βίας, έφτιαξαν από κοινού το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχικής υγείας «Δίοδος» του Δήμου Ρόδου και η ΧΕΝ Ρόδου, με «πρωταγωνίστρια» την Άν_να, το έφηβο κορίτσι της ΧΕΝ Ελλάδας.

Το παιχνίδι που απευθύνεται σε μαθητές των Γυμνασίων – Λυκείων αλλά και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, έχει παρουσιαστεί ήδη σε εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ρόδου, της Κω, της Κάσου και της Καρπάθου, προκειμένου να το εντάξουν στις σχολικές δραστηριότητες.
«Θεωρούμε ότι αυτές οι ηλικίες είναι κρίσιμες» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η επιστημονική υπεύθυνη της Διόδου Ιωάννα Μαρίνου, ενώ η πρόεδρος της ΧΕΝ Ρόδου Δέσποινα Μουτάφη επισήμανε την ανάγκη οι νέοι να γνωρίζουν τις μορφές της έμφυλης βίας και να μην διστάζουν να μιλήσουν όταν τις συναντούν στην καθημερινότητα τους.
“Γνωρίστε την Άν_να”: Εκπαιδευτικό παχνίδι για την έμφυλη βία από τη “Δίοδο” και τη ΧΕΝ Ρόδου
Στην αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Διόδου» και του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας, αντιδήμαρχος Γιώργος Τριάντος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι κενή εδώ και χρόνια η θέση του επιμελητή ανηλίκων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρμόδιες προνοιακές υπηρεσίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή περί τις 45 εισαγγελικές εντολές για διερεύνηση περιστατικών που σχετίζονται κυρίως με ανήλικους. Το γεγονός έχει προβληματίσει τους αρμόδιους του Δήμου που εξετάζουν όπως είπε ο κ. Τριάντος το ενδεχόμενο ίδρυσης γραφείου προστασίας παιδιού στη Ρόδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των κρουσμάτων βίας οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην πανδημία και στα οικονομικά, ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος