“Από λόγια χορτάσαμε” λέει το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Επίθεση σε πολλές πλευρές εξαπολύει με ανακοίνωση του το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, με αφορμή την πολυσυζητημένη έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία, η οποία όπως λέει δεν στηρίζεται σε καμία μελέτη.

Το σωματείο υποστηρίζει ότι η συζήτηση γίνεται για να εισαχθεί στη χώρα φθηνό εργατικό δυναμικό, χαρακτηρίζει «ανεκδιήγητο και ανεπάγγελτο» τον υπουργό Απασχόλησης που δεν έχει δεχθεί να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων, ρωτά ποια είναι η θέση των τοπικών αρχών και τονίζει ότι ο τουρισμός βρίσκεται σε αχαρτογράφητα ύδατα.
«Κανέναν δεν συμφέρει (κυβέρνηση και ξενοδόχους) να διερευνήσει τις αιτίες γιατί παρ’ όλη την υψηλή εν Ελλάδι ανεργία, ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στον ξενοδοχειακό κλάδο. Οι αιτίες αυτού λίγο πολύ γνώστες πχ, χαμηλοί μισθοί, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, άθλιες συνθήκες εργασίας, καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων κ.α. Επιπλέον αντί να ενισχυθούν τα εκπαιδευτικά συστήματα της τουριστικής εκπαίδευσης αφού η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός, βλέπουμε την υποβάθμιση όλων των Τουριστικών σχολών που σχετίζονται άμεσα με το προϊόν που λέγεται τουρισμός όπως η ΑΣΤΕΡ, η Σχόλη Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου καθώς και των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος