“Απίστευτη χρονιά το 2022” εκτιμά ο υπουργός Τουρισμού

«Προσδοκώ μια εξαιρετική σαιζόν το 2022, αλλά αυτό δεν θα έρθει μόνο του. Χρειάζεται στρατηγική, κόπο και προσπάθεια» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του στο νησί της Ρόδου.

Το πρωί πήρε μέρος σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Δωδ/σου όπου συζήτησε με παράγοντες της αγοράς και του τουρισμού, παρουσία των βουλευτών Μάνου Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Γιάννη Παππά. Του ετέθησαν μια σειρά από θέματα, όπως ο ΦΠΑ, η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η λειτουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO).
Από την πλευρά του ο υπουργός ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς για τις δυνατότητες χρηματοδότησης, χαρακτηρίζοντας ως «πολύ σημαντικό εργαλείο» τα 320 εκατομμύρια ευρώ του RRF που είναι στη διάθεση του υπουργείου Τουρισμού για υποδομές, εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό, ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, ψηφιακή αναβάθμιση και στήριξη των κλάδων του τουρισμού.
Παράλληλα κάλεσε τους πάντες να είναι έτοιμοι την άνοιξη για να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες. «Αν είμαστε οργανωμένοι, το 2022 θα είναι μια απίστευτη χρονιά» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις συμφωνίες που κλείνονται με αεροπορικές εταιρείες για αύξηση των πτήσεων τους προς την Ελλάδα.
“Απίστευτη χρονιά το 2022” εκτιμά ο υπουργός Τουρισμού
«Αυτή η εξαιρετική σαιζόν, δεν θα έρθει μόνη της. Θα έρθει με στρατηγική, με κόπο, με προσπάθεια και θα έχει να δώσει πίσω στη μικρή, στη μεσαία και στη μεγάλη ελληνική επιχείρηση, στον Έλληνα επιχειρηματία, στους επαγγελματίες του τουρισμού, αυτό που τους αξίζει και πρέπει να πάρουν από αυτή την πολύ επιτυχή πορεία» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.
Μετά τη συνάντηση με τους φορείς στο Επιμελητήριο, ο υπουργός Τουρισμού είχε συνεργασία με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος