Πρωτοχρονιά με εκπομπές από το αρχείο της ΕΡΤ. Ν. Αιγαίου – Ήθη, έθιμα και κάλαντα από τα Δωδεκάνησα

Με υλικό από το πλούσιο και σπάνιο αρχείο της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου θα καλωσορίσουν τον νέο χρόνο 2024 οι ακροατές της περιοχής.

Εδώ και καιρό ο Ρ.Σ. Νοτίου Αιγαίου άνοιξε υπό τον συντονισμό της Δ/νσης Περιφερειακών Σταθμών το αρχείο του -υλικό που έχει καταγραφεί και φυλάσσει με επιτόπιες ηχογραφήσεις από το  1969 και μετά- και προσκαλεί τους ακροατές του σε ένα νοσταλγικό ταξίδι.

Έτσι, λίγες ώρες πριν την υποδοχή του νέου χρόνου η ΕΡΤ Ν. Αιγαίου θα μεταδώσει για τους ακροατές της εκπομπές που ηχογραφήθηκαν στο διάστημα 1988-1998 υπό τον τίτλο” Αντίλαλοι απ΄ τα Δωδεκάνησα”, που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του Σταθμού Αριστείδης Μιαούλης με ήθη έθιμα και κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου 2023  και ώρα 11το πρωί θα μεταδοθούν εκπομπές με επιτόπιες ηχογραφήσεις στον Αρχάγγελο, την Απολακκιά και τα Απόλλωνα της Ρόδου και στα νησιά Κάσο, Πάτμο, Τήλο, Αντιμάχεια της Κω, ΄Ολυμπο της Καρπάθου και αλλού.

Οι ακροατές του σταθμού μας, μπορούν να ακούσουν τις εκπομπές αυτές, που θα μεταδίδονται τις τρειςαυτές ημέρες από τις συχνότητες  της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου FM 92,7, 93,1, 98,4 και από το τάμπλετ ή το κινητό μέσω διαδικτύου στην εφαρμογή : ertecho.gr/radio/notio_aigaio.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος