Πρωτοβουλία Ν. Αιγαίου: Απολογισμός δράσεων για την προώθηση του τουρισμού

Τα αποτελέσματα της δίμηνης δράσης της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν τοπικοί φορείς για την προώθηση των νησιών ως ενιαίου τουριστικού προορισμού εν μέσω πανδημίας, παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο η Γιοχάνα Στραντ υπεύθυνη σε διεθνές επίπεδο και η Μαρία Σμιλίδου για το εσωτερικό της χώρας.
«Μπορεί ως τώρα το στοίχημα να έχει κερδηθεί ωστόσο η μάχη είναι διαρκής και χρειάζεται συστράτευση και συνεχή εγρήγορση από όλες τις πλευρές» τόνισαν παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην περιοχή, απόψεις επισκεπτών και αναρτήσεις ή δημοσιεύματα στον διεθνή ή τον εγχώριο Τύπο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε περιπτώσεις fake news ή λανθασμένων εντυπώσεων που αντιμετωπίστηκαν πριν προκαλέσουν ζημιά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.
«Έγινε μια μεγάλη και συλλογική προσπάθεια για να οικοδομηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης τόσο απέναντι στο διεθνές τουριστικό κοινό όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Επιδιώξαμε να προβάλλουμε το δίπτυχο τουρισμός και ασφάλεια, συνδυασμός ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι το ζητούμενο για μια απαιτητική χρονιά όπως αυτή που διανύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος Μαρία Σμιλίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος