Πρωτομαγιά: Ηχηρό μήνυμα εργαζόμενων από τα Δωδεκάνησα κατά της ακρίβειας και του πολέμου

Με κυρίαρχα μηνύματα κατά της ακρίβειας και του πολέμου στην Ουκρανία και με συμμετοχή  δεκάδων εργαζομένων και Σωματείων της Δύναμης του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Δωδεκανήσου, φορέων και εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βόρειας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 1Η Μαΐου, απεργιακές συγκεντρώσεις σε Κω, Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο.

“Τιμάμε  τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης”, τόνισε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Ιωάννα Λάμπρου.

Ταυτόχρονα κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα “ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταθούμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους λαούς, ενάντια στην βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης”.

“Τίποτα δεν χαρίστηκε, το δικαίωμα του ανθρώπου να δουλεύει για να ζει και όχι να ζει για να δουλεύει. Το 8ωρο και το δικαίωμα στην ξεκούραση και στον ελεύθερο χρόνο. Το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή, δημιουργική και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία. Οι Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, η άδεια, η συνδικαλιστική ελευθερία στους χώρους δουλειάς” ανέφεραν στο χαιρετισμό τους και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε Πάτμο, Λέρο και Κάλυμνο, ζητώντας παράλληλα “να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, για καλύτερο μεροκάματο και καλύτερους όρους δουλειάς και  να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν όλες οι κυβερνήσεις”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος