Πρωτιά του Νοτίου Αιγαίου στον τουρισμό καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας

Την πρώτη θέση από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, στην έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας για τον τουρισμό το 2021, καταλαμβάνει σε 5 δείκτες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Το Νότιο Αιγαίο διδάσκει τουριστική πολιτική σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για να παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία της έρευνας.
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έρχεται πρώτη στις ταξιδιωτικές εισπράξεις με διαφορά της τάξης του 30% από την 2η Περιφέρεια, συμβάλλοντας με το ένα τρίτο στις συνολικές ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας.
Μεγάλη είναι η διαφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την αμέσως επόμενη και στα τρία μεγέθη της έρευνας, που συνδέονται ευθέως με την ποιότητα του επισκέπτη και την οικονομική ανάκαμψη του τόπου.
Στον δείκτη της δαπάνης ανά επίσκεψη ανά Περιφέρεια, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται ομοίως στην πρώτη θέση, καθώς και στον δείκτη της δαπάνης ανά διανυκτέρευση με σημαντική διαφορά από την δεύτερη Περιφέρεια, κατά 13,2% και 17,1% αντίστοιχα.
Πρωτιά του Νοτίου Αιγαίου στον τουρισμό καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας
Αλλά και στους ποσοτικούς δείκτες, η πρώτη θέση ανήκει στο Νότιο Αιγαίο, που αναδείχθηκε ο δημοφιλέστερος προορισμός, με τις περισσότερες επισκέψεις ανά Περιφέρεια από τις κυριότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών. Για την ακρίβεια, τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου προσέλκυσαν περίπου έναν από τους τέσσερις επισκέπτες της Ελλάδας, σημειώνοντας διαφορά εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών από την αμέσως επόμενη Περιφέρεια. Τέλος, την πρώτη θέση κατέλαβε με διαφορά και στον αριθμό των διανυκτερεύσεων.

«Ο καλύτερος πελάτης της Ελλάδας βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο», σχολίασε ο Περιφερειάρχης για να προσθέσει: «Αυτό είναι αποτέλεσμα τουριστικής πολιτικής, η οποία διαμορφώθηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, μέσα από δράσεις πρωτοφανούς ευρύτητας και συνεργασίας και υπηρετείται από τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος