Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καλύμνου ζητούν οι εργαζόμενοι – Στις 20/5 σύσκεψη με τον Ν. Χαρδαλιά

Το προσωπικό του Νοσοκομείου Καλύμνου, όπως τόνισε η πρόεδρος των εργαζομένων, “παλεύει νυχθημερόν να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις χωρίς να γίνουν νέες προσλήψεις”.

“Το Νοσοκομείο μας δέχεται τεράστια πίεση, οι αεροδιακομιδές είναι καθημερινές, υπάρχει μεγάλη έλλειψη οξυγόνου, γίνεται αγώνας να διασφαλιστούν οι 75 μεγάλες φιάλες που χρειαζόμαστε καθημερινά. Λειτουργούμε οριακά και χάρις στις δωρεές των συμπατριωτών μας “, δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιωάννα Λιβυδίκου.

“Αντίθετα” υποστήριξε η κ Λιβυδίκου, “αποσπάται προσωπικό για τις ανάγκες των δυο εμβολιαστικών κέντρων και ενός τρίτου που πρόκειται να ξεκινήσει, ενώ εμφανή είναι και τα προβλήματα έλλειψης ιατρικού προσωπικού ιδιαίτερα στη μονάδα Covid που στηρίζεται από έναν μόνο πνευμονολόγο”.

Σε κλινική covid μετατρέπεται ολόκληρη η Παθολογική κλινική στον 1ο όροφο. Μέχρι χθες, τα περιστατικά νοσηλεύονταν στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά με την αύξηση των κρουσμάτων, κρίθηκε επιβεβλημένη η αλλαγή. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 18 ασθενείς ενώ οι ανάγκες σε οξυγόνο αυξάνονται καθημερινά.

Την Πέμπτη 20 Μαΐου το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Επαρχείο Καλύμνου με τη παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ενώ ομάδα Λοιμοξιολόγων θα επισκεφθεί το νησί.

Στο νοσοκομείο Χανίων η 64χρονη

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων διακομίστηκε τελικά αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 64χρονη από το Βουβάλειο Νοσοκομείο, η οποία ήταν σε αναμονή δύο μέρες καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες σε Νοσοκομεία αναφοράς. Η κατάσταση της υγείας της 64χρονης επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση και αεροδιακομιδή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος