Προσάραξη πλοίου στη Νάξο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 17/01, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου για την προσάραξη του φορτηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΤΑΛΩΣ», σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή «Βίντζι» του λιμένα Νάξου. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Άνδρο προς Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Εύδηλο και Βαθύ, με είκοσι μέλη πληρώματος, δώδεκα επιβάτες και είκοσι εννέα φορτηγά οχήματα.

Μετά την αποκόλλησή του με ίδια μέσα, το πλοίο επιχείρησε να καταπλεύσει στον λιμένα, όπου κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης επακούμβησε με το πρυμναίο τμήμα του στην κεντρική προβλήτα. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι περαιτέρω προσπάθειες πρόσδεσης κατέστησαν ανέφικτες και το «ΤΑΛΩΣ» απέπλευσε προς ασφαλές αγκυροβόλιο νοτιοδυτικά της Νάξου, όπου και παραμένει μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος