Πρώην Δήμαρχοι Κω: Αναγκαίο κακό η ενοικίαση των 65 στρεμμάτων του Ναυτικού Ομίλου μόνο όμως για κοινωφελείς δράσεις

Πρόταση προς την Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Κω η οποία συνεδριάζει απόψε, σχετικά με το θέμα ενοικίασης των 65 στρεμμάτων του Ναυτικού Ομίλου όπως θέλει η ΕΤΑΔ ,καταθέτουν οι τέσσερις πρώην δήμαρχοι του νησιού, Κώστας Καΐσερλης, Μιλτιάδης Φάκκος, Βασίλης Χατζηγιακουμής και Ντίνος Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τη πρόταση της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) που συνοψίζεται στην  εκμίσθωση της συγκεκριμένης έκτασης έναντι οικονομικού τιμήματος με ελάχιστο το ποσόν των 100.000 ευρώ το χρόνο για 25 χρόνια, οι πρώην δήμαρχοι θεωρούν  ότι, “αυτή η εξέλιξη είναι αντίθετη προς την κατεύθυνση του δημόσιου χαρακτήρα του ακινήτου και της απόδοσης του, ανεξαίρετα σε όλους τους συνδημότες μας, και στο μέλλον του νησιού  με κοινωφελείς χρήσεις ελεγχόμενες απόλυτα από τον Δήμο μας”.

Υποστηρίζουν ότι το ακίνητο είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία του νησιού και το μοναδικό μέσα στην πόλη που απομένει για κοινωφελή και αποκλειστική από τον Δήμο  χρήση και εποπτεία.

Όμως εκτιμούν ότι σε αυτή την φάση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης του δημοσίου “το ενοίκιο είναι το αναγκαίο κακό που κάποια στιγμή ίσως αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση“.

Ως βασική όμως προϋπόθεση για τη συναίνεση στην ενοικίαση του ακινήτου οι τέσσερις πρώην δήμαρχοι θέτουν “την αποκλειστική χρήση του ως δημόσιου αγαθού υψηλής ανθρώπινης και περιβαλλοντικής αξίας με  ανάδειξη της περιοχής με νέα μελέτη και έργα για κοινωφελείς δραστηριότητες προς όλους υπό την εποπτεία και ευθύνη του Δήμου της Κω και με στόχους την ανάδειξη του θαλασσινού στοιχείου και του ναυταθλητικού ιδεώδους“. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος