Προειδοποιεί με παραίτηση η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω αν δεν στελεχωθούν άμεσα οι κλινικές

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό θα αποστείλει την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω προκειμένου να εξηγήσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα και με αφορμή την αποστολή αξονικών και ακτινογραφιών σε ΘΡΙΑΣΙΟ και ΑΤΤΙΚΟ λόγω υποχρεωτικής απουσίας του ενός μοναδικού Ακτινολόγου.

“Η κατάσταση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω δεν περιποιεί τιμή σε κανένα, ούτε αξίζει στους κατοίκους και στους επισκέπτες της γενέτειρας του Ιπποκράτη” τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και εκπρόσωπος τύπου Ηλίας Χρυσόπουλος.

“Οφείλαμε να δώσουμε υποχρεωτική άδεια στον μοναδικό Ιατρό- Ακτινολόγο και Διευθυντή ο οποίος από τον Ιανουάριο δίνει νυχθημερόν κυριολεκτικά τη ψυχή του για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τμήματος και μάλιστα σε περίοδο Πανδημίας”, υπογράμμισε ο κ Χρυσόπουλος.

Υποστήριξε ότι η διοίκηση προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε προκήρυξη της επικουρικής θέσης, καταβάλλοντας υπέρμετρη προσπάθεια, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, γι’ αυτό και κατέφυγε στη λύση της Τηλεϊατρικής, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι στις 12 Ιουλίου έρχεται με απόσπαση από το Νοσοκομείο Λέρου ακτινολόγος.

“Αυτή τη περίοδο προκηρύσσεται και 2η θέση Διευθυντή προκειμένου να δοθούν κίνητρα. Όλοι μαζί λαός και φορείς πρέπει να αντιδράσουμε σα μια γροθιά για να βελτιωθεί η κατάσταση” υπογράμμισε ο κ Χρυσόπουλος προειδοποιώντας πως αν δεν εισακουστούν από τη πολιτική ηγεσία, η διοίκηση φέρεται αποφασισμένη να παραιτηθεί.

Αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης που αντιμετωπίζει και η καρδιολογική κλινική, μετά τη καταγγελία σε βάρος του διευθυντή της από ασθενή για ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά και μετά την παραίτηση την οποία ο γιατρός υπέβαλε και κατόπιν ανακάλεσε μετά από ένα μήνα, ο κ Χρυσόπουλος δήλωσε ότι μόλις χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός νέου καρδιολόγου ο οποίος και θα αναλάβει τις επόμενες μέρες καθήκοντα.

Παράλληλα ανέφερε πως η υπόθεση των ευθυνών και της απομάκρυνσης του καταγγελλόμενου διευθυντή της Καρδιολογικής πήρε το δρόμο της για το Υπουργείο προκειμένου να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος