Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Τα χειρότερα, αναφορικά με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι μπροστά μας

Γ. Αδαμίδης-Ακριβότερη κατά 45% από πέρυσι η ενέργεια. Να περιμένουμε αυξήσεις στα Τιμολόγια

‘’Από τη στιγμή που επιλογή της κυβέρνησης ήταν να μετατρέψει το πιο αναγκαίο στη σύγχρονη κοινωνία, αγαθό σε χρηματιστηριακό προϊόν να μην περιμένουν οι καταναλωτές τίποτε απολύτως για τη μείωση των τιμολογίων ,αντίθετα θα έχουμε αύξηση’’ υπογράμμισε ο κ Αδαμίδης.

‘’Οι καταναλωτές, πρόσθεσε, πληρώνουμε ,μετά τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης στην αισχροκέρδεια των παικτών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, 45% ακριβότερα από πέρυσι την ενέργεια και μιλάμε για μικρές καταναλώσεις .Αν πάμε στις 500 KW η αύξηση ξεπερνά το 85%σε σχέση με πέρυσι πριν από την ρήτρα αναπροσαρμογής.’’

Αναφερόμενος στη ρήτρα αναπροσαρμογής έκανε λόγο για ένα μηχανισμό φτιαγμένο αποκλειστικά για να διασφαλίζει ‘’όχι απλά την κερδοφορία των παικτών της αγοράς αλλά την αισχροκέρδεια και με τις πλάτες μάλιστα της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας) που υποτίθεται πως προστατεύει τους καταναλωτές και της κυβέρνησης που επιδοτεί με δις ευρώ αυτή την αισχροκέρδεια αντί τους καταναλωτές’’

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υποστήριξε ακόμα ότι οι πάροχοι παραπλανούν με τον τρόπο που πλασάρουν το προϊόν-κοινωνικό αγαθό όταν αυτό πρέπει να προσφέρεται σε πολύ προσιτές τιμέςόταν πχ αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790 ευρώ. 

‘’Αυτό που είναι δυσβάσταχτο, εξήγησε είναι η αγωνία του καταναλωτή κάθε μήνα να περιμένει να ανακοινωθούν οι τιμές για τον επόμενο μήνα.

Ενώ το κυβερνητικό επιτελείο έχει δηλώσει ότι για τον Φεβρουάριο οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι χαμηλές δυστυχώς δεν είναι .Αντίθετα για τους καταναλωτές είναι λίγο υψηλότερες από αυτές του  Γενάρη.΄΄

Δεν παρέλειψε να επισημάνει και τις δηλώσεις του κ Σκρέκα πως θα πάρουν επιδότηση όσοι καταναλώνουν πάνω από 500 KW το μήνα και έχουν έκπτωση 15%.

‘’Μα πως θα γίνει αυτό ’’διερωτήθηκε ο κ Αδαμίδης ‘’όταν είμαστε σε κύμα κακοκαιρίας με πολύ μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και εύλογα θα αυξηθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενεργείας!!’’

Ιδιαίτερα για τη νησιωτική Ελλάδα επισήμανε τα υπάρχοντα προβλήματα που εμφανίζονται όταν  το σύστημα, με την ένταξη αρκετών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κυρίως Αιολικών  πάρκων, πολλές φορές «πέφτει» απροειδοποίητα γιατί δεν έχει τον αυτοματισμό.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός της απώλειας τεχνογνωσίας στη ΔΕΗ, θεωρώντας πως η επιχείρηση πρέπει να ανακτήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της για να ελέγξει τις τιμές και να προχωρήσει σε προσλήψεις.

‘’Είναι απίστευτος ο αριθμός των προσλήψεων Γ. Διευθυντών και ειδικών στελεχών, που καθημερινά προκηρύσσονται με τους ανάλογους μισθούς, οι οποίοι δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως και προσλαμβάνουν και συμβούλους για να τους πούνε τι θα κάνουν. Είμαι 38 χρόνια στην εταιρεία και αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχει ξαναγίνει” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος