Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου: “Σοβαρά τα προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης ασθενοφόρων”

“Η υπηρεσία μας δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα όπως όφειλε. Μιλάμε για ένα γεγονός που έχει αντίκτυπο στον πολίτη, για ανθρώπινες ζωές και η πραγματικότητα διαψεύδει τον διευθυντή του παραρτήματος ΕΚΑΒ Ρόδου που ισχυρίζεται ότι όλα πάνε καλά”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΚΑΒ, Φιλήμων Χατζησταμάτης, για την παραμονή του μοναδικού “αξιόμαχου” ασθενοφόρου της Κω στο συνεργείο επί ενάμιση μήνα λόγω οφειλής.

“Δεν μπορεί – ανέφερε – οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε με μειωμένα ρεπό κομμένες άδειες και το δεχόμαστε, να ακούμε και επιπλέον ότι όλα είναι καλά όταν είμαστε μείον 15% σε προσωπικό η Ρόδος, μείον 10% η Κως και μείον 5% η Κάλυμνος”.

Ο κ Χατζησταμάτης έκανε λόγο για ελλιπέστατες υπηρεσίες υγείας και στο ΕΚΑΒ και στα Νοσοκομεία, ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική στο διευθυντή του ΕΚΑΒ Αιγαίου, Σάββα Καραταπάνη, γιατί ενώ όφειλε, όπως είπε, να αναγνωρίσει τη προσπάθεια των εργαζομένων της Κω για βελτίωση των συνθηκών προς όφελος του πολίτη, τους κάλεσε σε απολογία για το γεγονός ότι το θέμα πήρε δημοσιότητα.

“Η Κως αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε ένα καινούργιο ασθενοφόρο”, υπογράμμισε ο κ. Χατζησταμάτης κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλο πρόβλημα στο νησί του Ιπποκράτη το οποίο η διοίκηση όφειλε να έχει επιλύσει.
Παράλληλα θεώρησε αναγκαίο να δημιουργηθεί τμήμα «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», στο δημόσιο ΙΕΚ της Κω ώστε να καλύψουν τις θέσεις που θα προκηρυχθούν, παιδιά από το νησί.

Τα ίδια όμως προβλήματα έλλειψης προσωπικού και ασθενοφόρων αντιμετωπίζουν και η Κάλυμνος, η Λέρος και η Ρόδος, ιδιαίτερα με τα την αναστολή εργασίας που τέθηκαν εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής αντικατασταθεί, ενώ τα μικρά νησιά δεν έχουν ούτε ένα υπάλληλο του ΕΚΑΒ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στη Κω υπηρετούν αυτή τη στιγμή έξι άτομα, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον έντεκα για να καλυφθεί η υπηρεσία σε 24ωρη βάση και ένα επιπλέον ασθενοφόρο.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του Σωματείου σε “υπαλλήλους που ξαφνικά εξαφανίζονται”, όπως η περίπτωση ενός εργαζόμενου ο οποίος προσελήφθη τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά δεν ήρθε ποτέ στην Ρόδο.
“Η νέα τάξη πραγμάτων είναι εδώ και φιλοδοξεί ότι δεν θα μιλά κανείς”, επισήμανε ο κ. Χατζησταμάτης, καλώντας αυτοδιοικητικούς και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να συμπαραταχθούν με τους πολίτες και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δημόσια υγεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος