Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Κω: Μικρότερη των 40 ημερών η φετινή σαιζόν

Απώλειες μετρούν για δεύτερη χρονιά οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Κω, εξαιτίας του ομιχλώδους τοπίου που επικρατεί στον τουρισμό.
“Ένα 20-25% των καταλυμάτων στη Κω δεν έχει ακόμα ανοίξει, ένα 30% δόθηκε με αστική μίσθωση, ενώ τα υπόλοιπα ενοικιαζόμενα λειτουργούν με πολύ μικρές πληρότητες και με τις ακυρώσεις να είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα” δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.Ν. Αιγαίου η πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Κω Ελένη Παπαδούλη.

“Η φετινή σαιζόν δεν θα είναι μεγαλύτερη από 40 μέρες ίσως και μικρότερη” τόνισε, χαρακτηρίζοντας τη κατάσταση “δραματική καθώς δεν ωφελήθηκε και ο κλάδος από τα “εργαλεία” που έδωσε η κυβέρνηση”.
“Δεν μπόρεσαν να καρπωθούν χρήματα τα μέλη μας ,να βοηθηθούν, ούτε στην εκκίνηση, ούτε να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα” σημείωσε.
Όσον αφορά στο Πρόγραμμα ΝΗΣΙΔΑ της Περιφέρειας Ν Αιγαίου η πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζόμενων εκτίμησε ότι “τεχνηέντως τους πέταξαν έξω”.

Ερωτηματικά πολλά ωστόσο προκαλεί η αναφορά της κ Παπαδούλη σε οκτώ περιπτώσεις επισκεπτών, που έζησαν δύσκολες στιγμές, όταν χρειάστηκε να κάνουν τεστ κατά την επιστροφή στη χώρα τους.
Πρόκειται για οκτώ ταξιδιώτες οικογένειες, που υποβλήθηκαν στα απαιτούμενα τεστ και βρέθηκαν, όπως μετά αποδείχτηκε, ψευδώς θετικοί, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να μην ταξιδέψουν και να παραμείνουν στο Ξενοδοχείο Covid ( Κυπριώτης Hippocrates).
“Φαντάζεστε τα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων όταν έχουν περάσει όλη αυτή τη ταλαιπωρία!” υπογράμμισε η πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζόμενων, καλώντας τους αρμόδιους να ελέγξουν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες γίνονται τα τεστ στα ιδιωτικά εργαστήρια αλλά και τη διαδικασία ελέγχων των πιστοποιητικών κατά την άφιξη των επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Κω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος