Πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη στο Δήμο Ρόδου

Ευρεία σύσκεψη για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο, παρουσία του Εθνικού Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα (EU Climate Pact) στην Ελλάδα, Κωνσταντίνου Μαχαίρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης ανέφερε ότι για τη δημοτική αρχή αποτελεί βασική προτεραιότητα η «πράσινη μετάβαση», τονίζοντας ότι έχει δοθεί έμφαση στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, στη διαχείριση, ανακύκλωση και ενεργειακή αξιοποίηση.

Αναφέρθηκε επίσης στην ένταξη του Δήμου Ρόδου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού-Global Sustainable Tourism Council (GSTC), αλλά και στο Co-Lab Project της TUI που έχει ως στόχο να αναδείξει τη Ρόδο ως τον πρώτο βιώσιμο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Ο Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα επισήμανε την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να μπορούν να δώσουν τη δική τους απάντηση στην κλιματική κρίση, υλοποιώντας μέσα από συνέργειες, τοπικά σύμφωνα για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος