Πολλοί εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη Κω

Από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει 17.220 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Οι 11.774 πραγματοποιήθηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου με Pfizer (7.335 έχουν λάβει την πρώτη δόση και 4.439 και τις δύο δόσεις) και οι υπόλοιποι στο Κ.Υ. στο Πλατάνι (Astra Zeneca και Johnson) και στο Κ.Υ. Αντιμάχειας (Johnson).

“Εκτιμάμε ότι με τους 4.800 εμβολιασμούς που προγραμματίζει η κινητή ιατρική ομάδα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Αναγέννηση Πρόοδος” με πρωτοβουλία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που έρχεται στη Κω τη Παρασκευή 28 Μαΐου, θα έχει πραγματοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό, σχεδόν σε 22.000 άτομα, ο εμβολιασμός του τοπικού πληθυσμού που αγγίζει τους 33.000 κατοίκους”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η συντονίστρια και υπεύθυνη της εμβολιαστικής ομάδας, χειρουργός ορθοπεδικός, Νατάσα Κομίνη.
Η κ Κομίνη υποστήριξε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ καθοριστική θεωρεί τη συμβολή ομάδας της 2ης ΔΥΠΕ που πραγματοποίησε 650 εμβόλια Johnson τη προηγούμενη εβδομάδα στο Κ.Υ. στο Πλατάνι, παράλληλα με τους εμβολιασμούς της Astra Zeneca από το προσωπικό του Κ.Υ.
Κρίνει ικανοποιητική τη προσέλευση στο Κ.Υ. Αντιμάχειας, κατοίκων της περιοχής Καρδάμαινας ,Κεφάλου, Αντιμάχειας και θετικό το γεγονός της υποστήριξης της εμβολιαστικής ομάδας από δυο νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟ αφού φυσικά προηγηθεί η εκπαίδευση τους.
Να σημειωθεί ότι η προμήθεια των εμβολίων γίνεται κανονικά από το συντονιστικό κέντρο του ΓΕΕΘΑ. Η συντονίστρια της ομάδας εμβολιασμού ωστόσο εξέφρασε τη πικρία της για τη μη συμμετοχή στο πρόγραμμα μεγάλης μερίδας συναδέλφων της από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω.
“Θα μπορούσαν”, υπογράμμισε, “να κάνουν έστω και μια βάρδια την εβδομάδα όπως γίνεται σε άλλα Νοσοκομεία όπως η περίπτωση της Ρόδου”.
Όσον αφορά στη συμβολή των ιδιωτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, που ασκούν ιατρικό έργο στη πατρίδα του Ιπποκράτη και ειδικότερα στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, αξίζει να σημειωθεί πως μία μόνο παθολόγος η Μακρίνα Τσουλφά σε σύνολο πενήντα και πλέον ιατρών συμμετέχει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος