Πλήθος πιστών κατέκλυσε το νησί των Λειψών για την Παναγία του Χάρου

Πλήθος πιστών έχει κατακλύσει το νησί των Λειψών για να τιμήσει την Παναγία του Χάρου που γιορτάζει στα εννιάμερα της Θεοτόκου.Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας του Χάρου από τον πρόσφατα ανακαινισμένο ενοριακό ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Ιερό Κάθισμα της με την συνοδεία των πιστών του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κυρίου Νικολάου αντιπροσωπείας της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου στην οποία και ανήκει και της φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λειψών

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η κάτοικος του νησιού των Λειψών Κατερίνα Ευαγγέλου “για να ανάψουν το κεράκι τους και να πραγματοποιήσουν το τάμα τους έχουν φτάσει στο νησί από το πρωί με ημερόπλοια από την Πάτμο και άλλα νησιά καθώς και από την υπόλοιπη Ελλάδα πλήθος προσκυνητών”.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε το νησί των Λειψών για την Παναγία του Χάρου
Η ιδιομορφία της εικόνας και τα κρινάκια της

Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουμουνδούρος που υπηρέτησε το νησί του τους Λειψούς για πάνω από 55 χρόνια και έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων και άρθρων για την Παναγία του Χάρου είπε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου πως “το εξωμονάστηρο της Παναγίας χτίστηκε στα 1.600 από μοναχούς της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου.
Πρωτοτυπία στην εικόνα δίνει το γεγονός ότι η Παναγία ιστορείται να κρατά το Χριστό όχι ως βρέφος, αλλά κρεμάμενο νεκρό στο Σταυρό του μαρτυρίου. Και επειδή οι έννοιες νεκρός και Χάρος σχετίζονται, η εικόνα, και γενικότερα η εκκλησία, ονομάστηκε «Παναγία του Χάρου».
Τον Απρίλιο του 1943 η ευσέβεια μιας κοπέλας τοποθέτησε στην εικόνα άσπρους κρίνους. Αυτοί ξεράθηκαν, όπως ήταν φυσικό. Μα ξαφνικά τον Ιούλιο οι αποξηραμένοι κρίνοι άρχισαν παράδοξα να αποκτούν χυμούς και μάλιστα όσο πλησίαζε η γιορτή της 23ης Αυγούστου έφτασαν να βγάζουν μπουμπούκια ολοκληρωμένα την ημέρα του Πανηγυριού της.
Το θαύμα αυτό πραγματοποιείται από τότε μέχρι σήμερα. Και προσφέρεται ως ευλογία της Παναγίας του Χάρου σε κάθε προσκυνήτρια ψυχή”.
ΦΩΤ: I Love Lipsi
Στο ντοκιμαντέρ μιλούν κάτοικοι των Λειψών για το νησί τους την Παναγία του χάρου και τα θαύματά τους ενώ καταγράφεται και παλαιότερη πανήγυρις της Παναγίας του Χάρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος