Πάτμος: 23 συνολικά οι θετικοί στην covid-19

Σε 23 ανέρχονται τελικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Πάτμο, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων που έγιναν γνωστά αργά το απόγευμα.

Συγκεκριμένα από το κέντρο του ΕΟΔΥ στην Αθήνα ελέγχθηκαν, μετά τα rapid test αντιγόνου που ελήφθησαν στο νησί από το κλιμάκιο της Καλύμνου, 14 δείγματα από τα περίπου 190 που ελήφθησαν και βρέθηκε ένα μόνο θετικό.

Όμως την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν ως θετικά τα άλλα 14, τα οποία είχαν βρεθεί στο πρώτο τεστ αντιγόνου που έγινε στην Πάτμο και είχαν σταλεί για επιβεβαίωση στην Αθήνα.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της περιοχής, Γιώργος Τσουκαλάς, μιλώντας στην ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου επανέλαβε το αίτημα των κατοίκων του νησιού για την εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ για διάστημα περίπου 10 ημερών ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Να σημειώσουμε ότι γιατρός που βρισκόταν με μετακίνηση από τη Ρόδο στην Πάτμο, για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού ως τον Δεκέμβριο, επέστρεψε με εντολή της Διοίκησης της Β Υγειονομικής Περιφέρειας, αφήνοντας έτσι το Κ.Υ. Πάτμου με έναν γιατρό λιγότερο.

Παράλληλα στην Πάτμο μεταβαίνει αύριο ένας βιολόγος για να χειρίζεται τον μοριακό αναλυτή του Κέντρου Υγείας και μια νοσοκόμα από την Κάρπαθο για ενίσχυση.

Ο κ. Τσουκαλάς πρόσθεσε πως “ζητήθηκαν από την Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου να σταλούν στο Κ.Υ Πάτμου περισσότερα rapid test αντιγόνου, για ανίχνευση του πληθυσμού”.

Τέλος σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 76χρονου με διακομίσθηκε με κάψουλα χθες βράδυ από το Κ.Υ Πάτμου στο Νοσοκομείο Ρόδου αφού διαπιστώθηκε με covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος